1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora homenatjarà el pirotècnic Baldayo el dia de Santa Quitèria

Almassora homenatjarà el pirotècnic Baldayo el dia de Santa Quitèria - (foto 1)

  Almassora ha triat el dia de Santa Quitèria per a homenatjar el pirotècnic Ángel Baldayo quan es compleixen tres anys de la seua defunció. L'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han traslladat a les filles de Baldayo, hereues de l'empresa familiar, la intenció de l'equip de govern de rendir tribut a ‘El coeter’ coincidint amb el dia gran de les festes patronals.

  Impulsor del concurs de ‘mascletaes’ de les festes de la Magdalena i col·laborador actiu en els espectacles pirotècnics d'Almassora, la localitat li rendirà tribut just després del tret de la ‘mascletà’ del 22 de maig. La comitiva, al costat de les filles de Baldayo, es desplaçarà fins a la plaça d'Espanya per al lliurament de la Caldera d'Honor i la recaptació de la venda de mocadors i cintes del romiatge a Santa Quitèria. Serà llavors quan la seua vídua i les seues filles, Carmina i Marián Baldayo Alba, reban l'homenatge.

  “Serà un acte senzill, sense grans fastos, com era Ángel Baldayo, però en un moment de gran emoció pel que suposa per a tots els veïns d'Almassora el dia de Santa Quitèria i més a escassos minuts que comence el repartiment d'arròs de Les Calderes en la plaça”, ha destacat Falcó. “Els entregarem una placa com a mostra de gratitud pel treball, no sempre valorat, de qui s'ocupa de la pirotècnia en festes”, han especificat les mateixes fonts.

  Per això, l'alcaldessa les ha reunides en el seu despatx per a anunciar-los l'homenatge que preparara la Junta Local de Festes “per al dia més important de la nostra setmana gran i, per tant, l'espai que creiem més valuós per a reconéixer el treball d'Ángel Baldayo, ara en mans de les seues filles”. No en va, fa 15 dies van ser les encarregades de disparar el castell des de la plaça d'Espanya amb el qual Almassora va festejar el nomenament de Nuria Alcalde Vedrí com a reina de les festes 2019.

  Habituals en els preparatius de la traca que recorre el barri antic després de les processons o en la mateixa ‘mascletà’ de Santa Quitèria, l'alcaldessa els ha demanat que reserven un espai aqueix 22 de maig per a recollir el tribut al seu pare quan es compleixen tres anys de la seua desaparició.

   

  Pujar