5 de desembre de 2020 5/12/20

Almassora ja fumiga setmanalment per a atallar els mosquits després de les pluges

Almassora ja fumiga setmanalment per a atallar els mosquits després de les pluges - (foto 1)
  • L'empresa aplica tractaments contra les plagues en el nucli urbà i la platja

L'Ajuntament d'Almassora, a través de l'empresa encarregada del control de plagues, aplica ja fumigacions setmanals en el nucli urbà i la platja per a atallar els focus de mosquits després de les últimes pluges. Els operaris van avançar els tractaments a principis del passat mes de febrer i, després de l'increment de les precipitacions, les revisions són ja setmanals amb l'objectiu de reduir les molèsties d'aquests insectes.

L'última d'aquestes fumigacions va tindre lloc el dijous entre les 7 i les 14 hores amb tractaments adulticidas mitjançant turboatomización en el velòdrom de Darremur, les zones entollades en solars situats entre l'avinguda Generalitat i avinguda de Castelló, en la Mitgera, la séquia de la Rabassota, el camí Om Blanc, Catalans i zona de Regadors. La setmana anterior, els treballs també es van focalitzar en els solars de la Murgona, la séquia del Barrero i la zona de Om Blanc i Catalans.

Els operaris han detectat l'existència de larves en espais amb aigua estancada, per la qual cosa la fumigació d'aquests punts concrets previndrà el desenvolupament de les larves i l'aparició de nous focus. A més, setmanalment es produeixen revisions en els punts més sensibles, de manera que el personal qualificat determina si convenen nous tractaments i la periodicitat.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha recordat que el contracte amb l'empresa especialitzada contempla les variacions en el calendari de treball i les pluges són un factor determinant per a la proliferació de les plagues, per aquest motiu les revisions s'hagen intensificat en els últims dies. En aquest sentit, el cronograma es mantindrà també els pròxims dies davant la previsió de noves precipitacions, que podrien incrementar el nombre de larves.

Pujar