elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora força la solució als desperfectes del sistema elèctric i d’una pista esportiva de l’IES Álvaro Falomir

Almassora força la solució als desperfectes del sistema elèctric i d’una pista esportiva de l’IES Álvaro Falomir

  La Conselleria d'Educació començarà demà les obres per a solucionar els desperfectes del sistema elèctric i de la pista esportiva situada a l'esquena de l'IES Álvaro Falomir. Aquest fet es produeix després de la reunió del passat dijous 29 de juny a València, en la qual l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d'Educació, María José Tormo, van transmetre al sotsdirector general d'Infraestructures Educatives, Jesús García Gil, les queixes de la comunitat educativa del centre.

  Les representants de l'equip de govern es van reunir amb García Gil per a desbloquejar la construcció del col·legi Regina Violant però van aprofitar l'oportunitat per a transmetre al sotsdirector general d'Infraestructures Educatives les queixes d'alumnes, professors i familiars de l'Álvaro Falomir i exigir una solució el més ràpida possible. Galí i Tormo van traslladar a la comunitat educativa dimarts passat les conclusions de la trobada, en la qual també van abordar la futura ampliació del recinte.

  Segons la confirmació que ha comunicat la Conselleria d'Educació a l'Ajuntament d'Almassora, l'actuació inclou la renovació del sistema elèctric, que presentava riscos per a la seguretat dels usuaris del centre davant la deterioració del cablejat, a més de la intervenció en la pista esportiva posterior. Tal com ha avançat la cartera autonòmica, els operaris poliran la pista per a evitar danys als alumnes en possibles caigudes durant la pràctica d'exercici físic o en els moments d'esbarjo.

  Galí ha declarat que “és una gran notícia haver pogut resoldre un problema primordial de l'institut Álvaro Falomir, els alumnes del qual i el professorat portaven temps transmetent-nos la urgència de l'actuació, que conselleria ha atès i que arrancarà demà”. També l'edil d'Educació ha agraït “l'interès demostrat i la intervenció aprofitant les vacances del centre perquè a començament del nou curs, l'institut tinga a punt les instal·lacions”.

  Ampliació

  En la reunió del passat dijous 29 de juny, el Consell va plantejar un nou projecte d'ampliació de l'IES Álvaro Falomir i la incorporació de cicles formatius a l'oferta habitual de Secundària i Batxillerat. Amb el disseny de 2009 sense materialitzar, la Generalitat va valorar junt a Galí i Tormo la possibilitat de redactar un més senzill i ràpid d'executar. El govern local va aprovar en ple extraordinari el gener passat la cessió de 4.791 metres quadrats a la Conselleria d'Educació per a avançar en els tràmits d'ampliació.

   

  Pujar