22 de setembre de 2020 22/9/20

Almassora finalitzarà la implantació de la direcció única al passeig Marítim la setmana vinent

Almassora finalitzarà la implantació de la direcció única al passeig Marítim la setmana vinent - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora reprendrà els treballs per a completar el projecte d'implantació de la direcció única en el passeig Marítim a partir del pròxim dimarts. El consistori estima que la instal·lació de nous senyals i el pintat del ferm duraran aproximadament una setmana, per la qual cosa les noves direccions s'aplicaran a partir de mitjan abril.

  Gràcies a aquesta nova intervenció, que afectarà al tram comprès entre els carrers Ponent i Venècia, el districte marítim guanyarà 60 places d'estacionament regulat en l'àrea del Roser del Mar. Aquest punt "registra gran demanda d'aparcament en els dies de mercat o quan es realitzen actes culturals o esportius en la zona", com ha explicat l'edil de Seguretat, Roger Beltrán.

  Una altra de les tasques que portarà endavant el consistori durant els pròxims dies seran el repàs de la pintura i la senyalització del carril bici situat en aquest tram del passeig. Així mateix, els operaris instal·laran noves paletes en els punt que mantenen els dos sentits per al trànsit rodat en les quals alertaran sobre la presència de vianants.

  "És important recordar als conductors que el pas de vianants és habitual, fet que fa convenient limitar la velocitat i extremar les precaucions en els trams en els quals el voral és més xicotet", ha assenyalat la regidora de Platges, Amaya Gómez. L'edil també ha confirmat que els treballs de senyalització començaran dimarts que ve, una vegada concloses les vacances escolars de Setmana Santa a fi de "evitar molèsties als residents que en aquestes setmanes s'instal·len en la platja".

  Les impressions arreplegades per l'equip de govern en la seua trobada amb els veïns del districte marítim, en el qual van informar sobre les noves direccions, van ser "molt positives". La població de la platja va transmetre l'avanç en matèria de seguretat obtingut amb aquesta actuació.

  El resultat final del projecte de unidireccionalidad deixarà un passeig Marítim transitable pels vehicles en sentit riu Millars entre el Camí Catalans i el carrer Venècia i des del Camí de la Mar al camí Vorariu. Entre Catalans i Om Blanc el sentit de la circulació serà en direcció Castelló. Els únics trams que mantindran el doble sentiat en el passeig seran aquells que tenen una via paral·lela per a desviar el trànsit i que són els compresos entre el Camí de la Mar i el carrer Venècia i entre el Camí de l'Om Blanc i el Camí de la Donació (paral·lel a la sèquia Mitjera).  

  Cal recordar que l'equip de govern va emprendre a l'abril de 2017 l'aplicació de la direcció única en alguns trams del districte marítim però les obres de regeneració de la costa, en desenvolupament en aquell moment, van obligar a mantenir els dos carrils en llocs com el Roser del Mar. Finalitzats els treballs i conclòs el pas de vehicles pesants, el consistori culminarà el projecte a fi d'incrementar l'espai reservat per a vianants.

  Pujar