12 d’agost de 2020 12/8/20

PP: "Almassora exigeix al PSOE que plante cara al Consell i reclame les brigades antimosquits"

PP: "Almassora exigeix al PSOE que plante cara al Consell i reclame les brigades antimosquits" - (foto 1)
  • El 8 de juny el PP va presentar una moció al ple per a exigir la intervenció de la Generalitat i Diputació contra la plaga. “Quasi dos mesos després estem pitjor”

La plaga de mosquits que castiga a Almassora ha guanyat en virulència dos mesos després que el PP elevara al ple una moció per a exigir la intervenció del Consell i la Diputació. “És increïble que després de dos mesos d'acordar en ple que s'adoptarien mesures, l'única acció empresa haja sigut la de protegir a Ximo Puig en lloc de ser útils als veïns d'Almassora”.

Arturo Soler, regidor del PP a l'Ajuntament d'Almassora ha reclamat al PSOE que detall les mesures adoptades des del juny passat perquè “arribat agost, l'alerta sanitària provocada per aquest insecte i l'impacte econòmic derivat de la seua presència s'hagen mitigat”.

Des del PP, lamenten que el PSOE en lloc de servir als veïns estiga exercint de lacai del seu cap de files. “La Generalitat Valenciana va anunciar al novembre de 2018 la posada en marxa d'unes brigades antimosquits que havien de reforçar l'acció que a nivell municipal es desenvolupa en la lluita contra aquesta plaga”. Aquests operaris van prendre el carrer al desembre d'aqueix mateix any “i van desaparéixer”. “Reclamem des de fa anys que tornen a actuar però el PSOE no té gens d'interés, tal com ha demostrat tant aquest any com el passat”.

De fet, ha recordat Soler, la Generalitat Valenciana ha aplicat una tisorada en els últims anys a la partida destinada a lluitar contra aquest dípter. Enfront dels 450.000 euros que en 2018 es van destinar a atallar la plaga, en 2019 es van reduir a 400.000 euros i han caigut fins als 350.000 euros aquest 2020. En l'actualitat, aquestes subvencions encara no han sigut adjudicades, “mostra inequívoca del poc que li importa a Ximo Puig actuar contra els efectes d'aquest insecte”.

Des del PP, ha considerat Soler, “continuarem exigint mesures eficaces contra el mosquit. Exigint a les institucions que actuen i controlen la plaga perquè arribat el mes d'agost, lluny de controlar-se la seua població continua creixent de manera exponencial amb el consegüent efecte negatiu sobre la població i, també, sobre l'economia”.

Pujar