elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora exhibirà 17 bous per Santa Quiteria, dues més que l'any anterior

Almassora exhibirà 17 bous per Santa Quiteria, dues més que l'any anterior
  • El cartell reuneix nou ramaderies i el tancament del 20 de maig obrirà les festes

Almassora augmentarà a 17 els bous que exhibirà en la fira de Santa Quitèria. Es tracta de dos exemplars més que en el cicle de 2022 en un cartell que reunirà nou ramaderies i que arrancarà amb el tancament de salvatges en el migdia del 20 de maig. Els de Torrehandilla inauguraran el recorregut de la Vila en el qual durant sis dies se celebraran festejos populars.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha vinculat aquestes xifres al “bon moment” que travessa la festa dels “bous al carrer” en la localitat “després de superar la pandèmia convertint-nos en el primer municipi a celebrar un tancament i fer-lo amb totes les mesures de seguretat”.

Així, les exhibicions taurines es concentraran durant el primer cap de setmana i se suspendran el dilluns 22 per ser el dia de la patrona. Com de costum, els bous al carrer continuaran dimecres 24 i dijous 25, no hi haurà bous el divendres de ‘pa i porta’ i tornaran el dissabte 27, coincidint amb el final de les festes patronals per les eleccions del diumenge.

Així, el dissabte 20 quedarà reservat exclusivament als exemplars del tancament cofinançat per l'Ajuntament, El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines i el grup format per Els Penjats, El Barrilet, T’Empujen, L’Avagelio, La Tabarra i El Jolgolrio. Serà també la jornada d'exhibició del bou del poble, un dels sis bous del tancament triat pel consistori. Eixirà a les sis de la vesprada a la plaça Major i obrirà el torn d’embolades nocturnes des de la Picaora.

El diumenge, amb triple exhibició programada, obrirà la vesprada l'altre Torrehandilla del consistori, en segon lloc eixirà l'últim exemplar del lot i tancarà la jornada el de Torrealta patrocinat pel Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba, La Kalatra, Bufa la Gamba, El Desdén, El Jaleo, El Intento i La Stranka.

Després de reservar la jornada del dilluns a la festivitat de Santa Quitèria, els astados viuran altres dos dies de doble exhibició tant de dimarts 23 com a dimecres 24. La Gent del Bou coparà la vesprada del dimarts amb un Eladio Vegas i un Domínguez Camacho, mentre que el dimecres serà el torn del Jara de Retamar de Penya Taurina i del Arauz de Robles que comparteixen El Corb, Els Clafidors, San Fermín, Amigues del Bou i El Roser.

El tram final estarà marcat per una triple exhibició tant el dijous com el dissabte. En el primer cas se citaran dos Torrealta i l'únic Juan Pedro Domecq de la fira, mentre que el Diumenge serà el torn del Torero (El Trasto i Joventut Taurina), Domínguez Camacho i Eladio Hortes, exemplar de la ACT La Picaora que tancarà la fira.

 

Pujar