26 de setembre de 2020 26/9/20

Almassora evita el tall integral del Camí la Mar durant les obres de seguretat que va anunciar Diputació en 2004

Almassora evita el tall integral del Camí la Mar durant les obres de seguretat que va anunciar Diputació en 2004 - (foto 1)
  • Dos trams de la via estaran tancats entre dilluns que ve i el 21 d'octubre

La Diputació Provincial de Castelló reprendrà el dilluns les obres del Camí la Mar d'Almassora per a finalitzar el 21 d'octubre els treballs que va anunciar en 2004 amb l'objectiu de millorar la seguretat del tràfic. Policia Local, empresa constructora, tècnics locals i provincials i representants municipals van participar ahir en la reunió per a establir l'operatiu de tràfic durant les set setmanes que s'estendran les obres.

Tal com va indicar la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, la Prefectura de la Policia Local entén que no és imprescindible tancar al tràfic totalment la carretera CV-1840, entre la CV-18 i la via, i que és factible tallar únicament els dos trams afectats per les obres de les corbes. Així doncs, els tècnics i la constructora van avalar aquesta proposta que estén el tancament a la circulació entre la travessia de Sant Antoni i la travessia San José i, d'altra banda, entre el camí Collantes i l'inici de la zona urbana de la platja en la carretera de Capa.

La Policia Local d'Almassora entén que aquesta distribució del tràfic és “la més apropiada i generadora de menys inconvenients per als usuaris de la via”, a pesar que els usuaris hauran de desviar-se pel camí Benafelí en els trams afectats per obres i accedir a aquest a través de camins perpendiculars. L'empresa col·locarà panells informatius en els trams tancats a un i un altre extrem del Camí la Mar, en la confluència amb la rotonda de la CV-18 i en l'encreuament amb l'avinguda Mediterrània.

Va ser el fet d'evitar molèsties als residents el que va portar al consistori a decidir-se per l'actuació simultània en els dos trams d'obra per a escurçar l'execució a set setmanes. “L'obra estaria acabada si la Diputació no haguera retirat la consignació prevista quan acordem la paralització puntual dels treballs per al pas de camions a la regeneració de la costa i, per descomptat, portaríem anys circulant amb seguretat si s'haguera fet el projecte integral anunciat en 2004, del que amb prou faenes queda una mínima intervenció”, ha assenyalat Martinavarro.

En els mateix termes s'ha manifestat la regidora de Platges, Amaya Gómez, que ha lamentat el risc que corren els veïns que utilitzen aquesta via per a desplaçar-se entre el casc urbà i la platja. L'edil els ha demanat disculpes i ha reiterat que els operaris únicament permetran l'entrada pel Camí la Mar a propietaris de finques i, si prospera la petició municipal, a les tres rutes diàries de l'autobús escolar. L'autobús a la platja també seguirà un itinerari alternatiu que apareixerà reflectit en les parades i en el propi vehicle perquè els veïns siguen coneixedors del canvi de la ruta.

Pujar