elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora estrenarà el 8 de juny l’ecoparc mòbil

Almassora estrenarà el 8 de juny l’ecoparc mòbil
  • Funcionarà en dimarts i dissabtes puntuals en el centre i la platja

L'Ajuntament d'Almassora, a través de Reciplasa i el Consorci de Residus C2, estrenarà el 8 de juny el servei d'ecoparc mòbil per a facilitar al veïnat el depòsit i gestió de residus domèstics. L'equip de govern situarà aquest vehicle en la plaça Pere Cornell en el matí dels dimarts 8 de juny, 13 de juliol i 17 d'agost, coincidint amb el mercat ambulant, i a les vesprades en la plaça Víctimes del Terrorisme. Els dissabtes 3 i 31 de juliol estarà operatiu en horari de demà al parc de Cigarreta de la platja.

L'ecoparc, de 7x4 metres, se situarà en punts molt visibles per a la ciutadania amb l'objectiu de facilitar el depòsit de residus en bones condicions. L'horari dels dimarts serà de 10 a 14 hores en la plaça Pere Cornell i de 15 a 19 hores en la Víctimes del Terrorisme. L'ecoparc mòbil es desplaçarà a la platja els dissabtes indicats anteriorment de 8.30 a 13.30 hores per a acostar el servei al veïnat de la costa.

Aquest servei facilitat per Reciplasa continuarà operatiu a la tardor i hivern amb la finalitat de facilitar una eina continuada a la ciutadania i permetre així que de manera gratuïta puga depositar els residus i garantir el seu correcte tractament. Tindrà una freqüència d'una a tres jornades mensuals i, en funció del resultat, podrà variar la seua ubicació en els pròxims mesos.

Aquest centre de recepció de residus permetrà el depòsit de: tubs fluorescents, bombetes, bateries de cotxe esgotades, filtres d'oli de motor, envasos de residus perillosos, dissolvents, pintures i vernissos, adhesius, draps amb productes de neteja, absorbents, envasos a pressió, piles i acumuladors, cables, telèfons mòbils, carregadors, memòries USB, CD, DVD, cintes de vídeo i caset, monitors i pantalles, tinta d'impressores i fotocopiadores, olis, medicines caducades, radiografies, termòmetres, pneumàtics de bicicleta, càpsules de café i cosmètics, entre altres.

Fem orgànic

D'altra banda, el departament de Gestió de residus, dirigit per Javier Martí, implantarà durant el mes de juny el servei de recollida de fem orgànic en una primera fase. L'Ajuntament d'Almassora ha adquirit més de 80 contenidors urbans de color marró per a iniciar la posada en marxa d'aquest servei en tots els districtes de la localitat. En aquest exercici se centraran en la recollida de deixalles de grans productors, com a restaurants i col·legis.

Pujar