24 de febrer de 2020 24/2/20

Almassora estima que més de 800 llars del districte marítim van ser informades del simulacre via Whatsapp

Almassora estima que més de 800 llars del districte marítim van ser informades del simulacre via Whatsapp - (foto 1)

  La platja d'Almassora va viure ahir el simulacre d'accident en el polígon del Serrallo, un exercici pioner en el qual van participar fins a cinc cossos i forces de seguretat, quatre administracions i la població del districte marítim. Una de les mesures que es van posar a prova durant els primers minuts del suposat incident va ser el sistema d'avisos en cascada per Whatsapp, creat per la Regidoria de Platges a fi que la informació arribe ràpidament al màxim nombre de resident possible.

  L'estimació municipal apunta al fet que prop de 850 famílies de la platja van ser alertades mitjançant missatge de la situació de risc. Tal com ha aclarit l'edil de Platges, Amaya Gómez, “43 representants de comunitats de veïns formen part de primera baula de la cadena d'avisos i, tots ells, avisen al seu torn a grups d'entre 20 i 40 residents, un per immoble”.

  Cal destacar que totes aquestes àrees residencials es troben situades abans la zona de Benafelí i el Camí Om Blanc, el tram del districte que es veuria afectat pels protocols d'evacuació o confinament en cas d'accident industrial. No obstant açò, Gómez ha recordat que “qualsevol veí que no pertanga a una comunitat o altres comunitats de fora d'aquesta zona d'afectació poden sol·licitar la seua inclusió en el grup d'avisos a la Policia Local d'Almassora”.

  Una altra de les mesures que el departament que dirigeix Gómez ha dut a terme durant els últims mesos ha sigut la creació d'un cens específic de persones amb mobilitat reduïda. Cinc d'aquestes persones, residents en l'àrea afectada pel simulacre, van ser ahir localitzades durant l'exercici i la Policia Local es va assegurar que pogueren aplicar les mesures d'autoprotecció. Com va explicar l'edil de Seguretat, Roger Beltrán, en cas de risc real “el Centre de Coordinació Operativa Municipal decidiria si s'utilitza un transport adaptat per al transport d'aquestes persones o per a atendre-les”.

  Cal recordar que Almassora, Castelló de la Plana i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVRSE) van completar ahir el primer simulacre amb població desenvolupat al costat del polígon industrial del Serrallo. Tots els agents implicat van qualificar l'exercici com “molt positiu” i van avaluar tant els temps de resposta de les forces  de seguretat com el coneixement per part dels ciutadans de les mesures d'autoprotecció. L'Ajuntament d'Almassora ha distribuït més 2.000 fullets sobre els protocols de seguretat en cas d'evacuació i de confinament, acompanyats d'un document amb informació ampliada respecte a aquest últim supòsit.

  Pujar