27 d’octubre de 2020 27/10/20

Almassora elimina el límit d'embolades per a lluir el seu cartell taurí

Almassora elimina el límit d'embolades per a lluir el seu cartell taurí - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora elimina el límit d'embolades per a lluir el seu cartell taurí - (foto 2)

  La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, ha desvetlat aquest matí el cartell taurí de les festes del Roser, que mostra els 15 bous comprats per les penyes i l'Ajuntament per a la seua setmana gran. A més de recuperar el tancament, la novetat d'aquesta edició serà el canvi en el reglament que regeix l'Associació de les Penyes Taurines d'Almassora (APTA) per a eliminar el límit de tres embolades i així reforçar les exhibicions.

  Falcó va elevar la proposta a les agrupacions que patrocinen els astats per al seu debat en la reunió mensual que l'APTA va celebrar dilluns passat a la nit. El 'sí' de 33 de les 36 penyes assistents ha motivat la flexibilització de la regulació perquè en la nit del dissabte 6 d'octubre es puguen embolar quatre exemplars del tancament, sempre dins de l'horari marcat pel Consell.

  "Entenc que l'esforç dels patrocinadors ha sigut enorme per a poder celebrar aquest tancament, igual que la resta de penyes s'han multiplicat per a mantenir el nivell del cartell taurí d'Almassora, per la qual cosa vaig traslladar a l'APTA que debateren la possibilitat d'eliminar el límit horari en una nit especial", ha declarat Falcó. L'edil ho ha comunicat durant la presentació del cartell il·lustrat amb la fotografia del premiat Chesco Martínez, "Llums d'embolà", "que precisament resumeix aqueix moment tan especial per als afeccionats com és el festeig nocturn, en aquest cas en la plaça de la Picaora".

  L'altra novetat del cartell de bous d'Almassora és la recuperació del tancament de cerrils que obrirà la fira del Roser el dissabte 6 d'octubre. Posadero, Enfadado, Fontanero, Meditado, Reñidor i Boceto partiran a les 11 hores dels corrals instal·lats en la plaça de l'Església, enfilaran el carrer Sant Joaquim per a arribar la plaça de la Picaora i recórrer el carrer Sant Vicent. Més de 70 efectius, entre professionals i voluntaris, s'ocuparan de la seguretat en el recinte taurí durant la carrera.

  Els sis astats d'Albarreal finançats per l'Ajuntament d'Almassora i les penyes Caragol i Aficionats al Bou, amb motiu dels seus respectius 45 i 15 aniversari, formen part d'un cartell amb 15 bous que s'exhibiran durant la setmana gran fins al dissabte 13 d'octubre amb l'excepció del divendres 12, reservat a la vesprada de vaques i l'espectacle nocturn d'enfundades.

  Al marge del primer dissabte, cada jornada acollirà la brega de dues cerrils entre els quals figuren diversitat de ramaderies i encasts. Cantinuevo, Astolfi, Miura, Pérez-Tabernero, Albarrán, José Luis Marca, Cortijo de la Serra, Torrestrella i El Parralejo són els ferros triats per les penyes per a la setmana gran d'Almassora.

  Pujar