5 de desembre de 2020 5/12/20

Almassora eleva fins al mig milió d’euros el contracte de jardineria

Almassora eleva fins al mig milió d’euros el contracte de jardineria - (foto 1)
  • Suposa un increment de més de 200.000 euros respecte al vigent

L'Ajuntament d'Almassora ha publicat l'anunci previ per al concurs de licitació del servei de manteniment, neteja i reg de jardins, que multiplicarà la dotació pressupostària en eixir a concurs per 522.629,59 euros, IVA inclòs. Són més de 200.000 euros d'increment enfront del cost del contracte vigent per a millorar la prestació a la ciutadania a través d'una millor imatge de la ciutat.

“Es tracta d'un increment molt notable que recull el pressupost municipal de 2020, com també ocorre amb el contracte per a la neteja d'infraestructures educatives, i que ja vam dir durant la presentació dels comptes d'enguany, que són una aposta decidida per millorar els serveis a la ciutadania”, segons ha declarat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco.

En aquest sentit, l'edil ha recordat que la ciutat ha crescut en els últims anys i, per consegüent, ha incrementat els seus espais verds, que necessiten d'un manteniment constant per a evitar la degradació i també possibles accidents. Parcs, rotondes, arbratge en via pública, arbustos de decoració, etc. formen part del plec que eixirà a concurs en els pròxims dies per a avançar l'adjudicació d'un dels contractes més quantiosos del manteniment de la ciutat.

Tal com indica l'anunci previ de licitació, disponible per a la seua consulta en la Plataforma de Contractació de l'Estat, el cost previst pels tècnics municipals i l'equip de govern ascendeix a 446.009,46 euros més IVA, per la qual cosa experimentarà un increment “molt notable” respecte a l'actual “que es traduirà en un servei molt més complet que estem segurs que donarà resultats immediats”.

L'edil ha destacat també el capítol d'inversions, amb 5,2 milions d'euros reservats per a enguany, com la conclusió de la reforma del bulevard Sant Jaume (580.800 euros), la conversió en zona de vianants de la Vila (429.543,95 euros), la substitució de la il·luminació de la platja per leds (205.000 euros) o la implantació del projecte de recollida selectiva de fem orgànic (180.000 euros). “La suma d'inversions i serveis públics promourà una transformació de la ciutat que s'anirà materialitzant en el temps”, segons Trenco.

Al marge d'ells segueixen avant les obres del col·legi Regina Violant, mentre que l'Ajuntament d'Almassora ha conclòs el procés negociat amb els bufets d'arquitectura guanyadors dels concursos d'idees per als dissenys dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, que en aquest any tenen reservats 1.186.234,83 euros i 1.039.894,64 euros, respectivament.

Pujar