1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora donarà suport a la creació d'una associació d'empresaris turístics per a enfortir el sector local

Almassora donarà suport a la creació d'una associació d'empresaris turístics per a enfortir el sector local - (foto 1)
  • El consistori assessorarà els professionals i organitzarà trobades amb entitats similars d'altres municipis

La primera comissió de seguiment del Pla Estratègic de Turisme traçat per l'Ajuntament d'Almassora ha congregat a empresaris hostalers, comerciants, associacions culturals i esportives i representants dels grups municipals. En la trobada, la regidora de Turisme, Amaya Gómez, ha presentat les iniciatives del seu departament per al presents exercici i ha compartit informació sobre els tipus d'agrupacions que els professionals del sector turístic poden crear amb l'objectiu de potenciar el seu creixement en el municipi.

Durant la trobada, Gómez ha posat de manifest que iniciatives com la formació per al perfeccionament orientades a professionals poden gestionar-se de manera més senzilla a través de la creació d'una associació d'empresaris turístics, així com la realització de campanyes promocionals conjuntes. "Existeixen casos d'èxit en municipis del nostre entorn, per la qual cosa convidarem als seus responsables a compartir l'experiència amb els agents locals", ha assegurat l'edil, qui també ha garantit als interessats l'assessorament professional en la matèria per part d'Ajuntament.

Representants de l'empresa creadora del pla van explicar als presents avantatges de l'associacionisme com ara l'establiment d'un canal de comunicació directe amb la consistori o la possibilitat de rebre subvencions per part de totes les administracions. Els experts van incidir en l'ampli ventall de negocis locals (restaurants, comerços, empreses de serveis o indústries) que podrien tenir cabuda en aquesta plataforma interprofessional.

En un altre ordre de coses, els assistents van ser informats dels primers passos que l'executiu local està donant cap a la consolidació de l'oferta turística del municipi, que basarà les seues línies d'actuació en l'entorn natural, la gastronomia o la xarxa museística, entre uns altres. Tots aquests aspectes seran treballats en el present exercici pressupostari i en els següents, per la qual cosa l'edil de Turisme ha emplaçat als agents locals a celebrar una nova trobada després de l'estiu amb l'objectiu de delimitar les actuacions del pròxim any.

Cal recordar que una de les iniciatives que l'Ajuntament d'Almassora durà a terme en aquest 2017 serà l'elaboració d'un nou plànol turístic i llista de carrers del municipi. El document inclourà codis QR que, després de ser escanejats, oferiran dades respecte a establiments hostalers, instal·lacions municipals i punts d'interès per als visitants, a més de diverses rutes predissenyades per la Vila o pel riu Millars.

Pujar