elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora dissenya el primer Pla Local de Joventut per a atendre les seues necessitats

Almassora dissenya el primer Pla Local de Joventut per a atendre les seues necessitats
  • Habitatge, formació i ocupació centren el diagnòstic de les demandes

L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat el primer Pla Local de Joventut, un document distribuït en fases que determinarà mesures i accions per a donar resposta als principals problemes entre aquest tram de població: formació, cerca d'ocupació, habitatge, salut i oci. La regidora de l'àrea, María Luisa Renau, ha incidit en què els resultats coincidiran amb la reobertura del Casal Jove, ara en obres d'accessibilitat i incorporació de l'aula d'informàtica.

L'empresa que execute el pla durà a terme sessions de treball temàtiques amb professionals de cada àrea (salut, oci, ocupació…), l'equip municipal de Joventut, els responsables dels instituts i les AMPA, així com de serveis i recursos externs. Les reunions s'intensificaran, de manera presencial i virtual, en la fase de recollida de propostes entre la joventut. Alumnat, representants d'entitats juvenils i delegats dels dos instituts tindran un paper fonamental en aquest procés, igual que els qui formen part de l'Escola d'Adults.

La signatura encarregada de l'elaboració d'aquest primer Pla Local de Joventut realitzarà enquestes en els propis centres d'ensenyament, l'entorn de les places i els centres d'oci, culturals i esportius, a més d'entre els qui usen habitualment els serveis municipals de joventut.

L'objectiu fonamental passa per radiografiar els problemes i inquietuds de les persones d'aquesta franja d'edat i l'enumeració de solucions i mesures concretes per a atendre les seues preocupacions. És per això que aquest primer Pla Local de Joventut constarà d'una primera fase de diagnòstic i l'elaboració de l'estratègia que fixe el cronograma i avanç el futur retorn de les propostes.

La fase de diagnòstic inclou l'anàlisi en xifres i evolució de la població, a més de per àmbits, així com l'avaluació de les polítiques de joventut per part de personal extern i del departament tècnic i polític abans d'efectuar el diagnòstic i assenyalar les conclusions d'aquest primer tram del treball.

“Serà un document marc que servirà per a implementar la política de joventut amb la participació dels agents socials i, amb especial atenció, a l'opinió dels qui es troben en aqueixa fase d'edat”, segons ha valorat la regidora de l'àrea. Les dades estadístiques, després d'escoltar a totes les parts i valorar les deficiències i necessitats, marcaran l'estratègia del departament per als pròxims anys.

 

Pujar