20 d’octubre de 2020 20/10/20

Almassora destinarà a emergencia social el pressupost dels actes anul·lats

Almassora destinarà a emergencia social el pressupost dels actes anul·lats - (foto 1)
  • L’alcaldessa sol·licita a tots els departaments un balanç econòmic

L'Ajuntament d'Almassora destinarà a l'emergència social pel COVID-19 el pressupost de 2020 que no puga executar-se per la impossibilitat de dur a terme les activitats a causa de l'alerta sanitària. L'alcaldessa, Merche Galí, ha sol·licitat a tots els departaments que preparen una estimació de la despesa que el consistori tenia reservat per a dur a terme en aquestes dates esdeveniments, jornades, xarrades i la resta d'oferta municipal que el coronavirus impossibilita realitzar.

Cinema, circ, teatre, visites i tallers infantils en Darremur Orgànic, activitats a l'aire lliure, Bus de la Marxa de Magdalena, campionats esportius, escola de Pasqua durant les vacances, actes de Setmana Santa com la Rompida de l'Hora o la Ruta de la Tapa i el Vi són algunes de les propostes incloses en l'exercici econòmic actual que no es podran executar.

“La programació municipal que preparem des de tots els departaments està anul·lada per l'emergència sanitària i això suposarà que bona part del pressupost que teníem reservat per a 2020 no es podrà distribuir com havíem previst, de manera que, quan acabe l'emergència, serà el moment de valorar la fórmula més efectiva per a redistribuir-lo entre la ciutadania”, ha assenyalat Galí.

Segons ha indicat l'alcaldessa, en aquest punt concret de l'estat d'alarma és “impossible” quantificar l'abast concret de la suspensió d'activitats, atés que dependrà de quant temps s'estenga i el volum de contractació al qual afecte. Per això, tal com ha traslladat a la junta de govern, en aquest moment “cal prioritzar les mesures per a atallar el virus, atendre les recomanacions sanitàries i treballar sobre estimacions econòmiques per a, més tard, concretar en ajudes i mesures per a pal·liar els efectes de la crisi”.

Segons ha recalcat, “no escatimarem en recursos, però han de ser efectives, no mers anuncis en un moment en què la màxima prioritat és garantir la salut, i complementar a les mesures que oferiran les diferents administracions com la Generalitat o el propi Govern d'Espanya”. D'aquesta forma, l'Administració manté la suspensió dels embargaments i ajorna el pagament de taxes i impostos com el de vehicles o fem, però prendrà noves mesures una vegada que la situació sanitària s'haja normalitzat.

Pujar