20 d’octubre de 2020 20/10/20

Almassora destinarà 700.000 euros a la recuperació econòmica abans de final d’any

Almassora destinarà 700.000 euros a la recuperació econòmica abans de final d’any - (foto 1)
  • Les obres públiques i Serveis Socials copen la major part de la modificació de crèdits

MÉS FOTOS
Almassora destinarà 700.000 euros a la recuperació econòmica abans de final d’any - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora destinarà fins a cap d'any més de 700.000 euros a la recuperació econòmica després de la crisi de la COVID-19. El ple extraordinari d'aquest migdia conté un únic punt en l'ordre del dia per a redistribuir els fons econòmics no consumits fins a setembre per la pandèmia de coronavirus en reformes urbanes, Serveis Socials i mobiliari públic.

L'alcaldessa, Merche Galí, ha defensat les inversions en obra pública com a motor generador d'ocupació en la localitat després de la reunió amb el responsable municipal d'Hisenda, Santiago Agustí. Per això, la major part de les partides que rebran una injecció econòmica en aquesta sessió plenària van destinades a fomentar l'activitat “i no descartem noves modificacions amb el mateix objectiu per a evitar un increment de romanents i projectar les màximes inversions possibles”.

La creació d'una nova plaça al costat del col·legi Regina Violant absorbirà 18.000 euros, l'asfaltat de vies públiques assumirà altres 83.000 euros i 40.000 euros permetran adequar la zona de jocs del parc de Pesudo. També les empreses dedicades a mobiliari rebran encàrrecs com el subministrament d'estris per a la piscina coberta (13.000 euros), les millores en els vestuaris del pavelló B (16.500 euros) o la recepció d'aqueixa instal·lació (4.000 euros).

“Quan donem treball a través d'aquesta via, repercuteix no sols en aquelles empreses a les quals contractem des de l'Ajuntament, sinó en tota la població perquè són contractats, els comerços i restaurants reben a més clients i, entre tots, ajudem a reactivar l'economia local”, ha indicat Galí.

Un dels departaments que més fons transferirà en aquesta modificació de crèdits és el de Festes després de l'anul·lació de la setmana gran d'octubre. Fins a 318.260,14 euros del pressupost reservat per a les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser passarà a obres i serveis més urgents com els 30.000 euros per a Serveis Socials que permetran tirar avant noves ajudes d'emergència a despeses d'habitatge i alimentació.

És per això que el departament de Serveis Públics rep hui una injecció extra de 20.000 euros per al manteniment d'edificis, mentre que l'equip de govern reserva 30.000 euros per a executar en la costa les millores en senyalització demandades pel veïnat durant la votació dels pressupostos participatius.

El ple començarà amb un minut de silenci en record de l'última víctima de la violència masclista, la dona de 24 anys assassinada ahir, presumptament, per la seua parella a València.

Pujar