13 de juliol de 2020 13/7/20

Almassora destina 90.000 euros a la connexió del carril bici amb Castelló

Almassora destina 90.000 euros a la connexió del carril bici amb Castelló - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha tret a concurs públic l'adjudicació de les obres d'adequació del carril bici del carrer Boqueres, una millora que permetrà connectar per primera vegada la ruta municipal amb el traçat de la CV-18 que uneix Castelló amb amb Nules, passant per Borriana i Almassora, des de l'avinguda Castelló. El preu de licitació és de 90.000 euros per a millorar l'accessibilitat per als vianants i la mobilitat ciclista en aquest espai que configurarà el futur anell urbà per a bicicletes.

  Les empreses interessades tenen fins al dia 26 per a presentar les seues ofertes per a aquesta actuació que completarà l'executada a la fi de 2016 amb 50.000 euros i que va permetre crear els primers metres de via ciclista en la localitat, projecte en el qual van treballar conjuntament les regidories d'Urbanisme i Esports.

  En aquesta ocasió, l'Ajuntament d'Almassora complementarà l'actuació duta a terme per la Conselleria d'Obres Públiques per a evitar la inseguretat en la rotonda d'entrada i eixida al municipi des de la CV-18. Malgrat haver-se dut a terme la senyalització d'aquesta via ciclista per a aconseguir un bon nivell de seguretat vial, "és necessària l'adequació dels diferents encreuaments viaris existents", assenyala el projecte.

  Al seu torn, des d'aquesta ubicació també s'observa necessari travessar tant el carrer Boqueres com l'avinguda Castelló vorejant la rotonda d'accés fins a connectar en via segregada el carril ciclista d'Almassora amb el qual ve de Borriana, que en l'actualitat desemboca directament en la citada rotonda d'accés. La intervenció permetrà, a més, millorar l'accessibilitat en el carrer Boqueres.

  Tal com especifiquen els tècnics del departament municipal d'Urbanisme en el seu projecte, es tracta d'un vial estructural "molt transitat, en el qual resideixen, a més, un gran nombre de veïns". Les obres afectaran a un tram de 800 metres que permetran l'accés amb bicicletes a "nombrosos equipaments públics". És el cas del col·legi Errando Vilar, l'institut Álvaro Falomir, els camps de futbol Les Boqueres, el Auditori i el Parc Municipal d'Educació Vial.

  Els propis tècnics incideixen que "des de fa uns anys s'ha incrementat considerablement el nombre de residents en aquest vial i és necessari incorporar guals per als vianants als passos de vianants existents, així com també executar nous a l'empara de la normativa en matèria d'accessibilitat existent". En aquest sentit, els treballs eliminaran les barreres arquitectòniques que impedeixen la mobilitat de les persones amb discapacitat en les diferents interseccions d'aquest carrer amb les seues perpendiculars.

  Pujar