26 de novembre de 2020 26/11/20

Almassora demana la zona catastròfica per a compensar 26 milions d’euros per les inundacions de la platja

Almassora demana la zona catastròfica per a compensar 26 milions d’euros per les inundacions de la platja - (foto 1)

  El ple de l'Ajuntament d'Almassora donarà compte el dilluns de la sol·licitud al Govern d'Espanya de la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil per les inundacions patides a la platja el 31 de març i l'1 d'abril. D'aquesta manera, el consistori sol·licitarà les ajudes per a compensar els danys provocats en la propietat pública i privada per l'episodi de fortes pluges, que ascendeixen a 25.980.609,84 euros.

  La memòria descrita pels tècnics locals recorden que durant la matinada del 31 a l'1 d'abril, la localitat va arribar a acumular 150 litres per metre quadrat en poques hores. Les precipitacions es van unir al temporal marítim i tot això va provocar l'arrossegament de gran quantitat de restes vegetals amb l'agreujant del desguàs a través de la séquia Mitgera de part de la zona rústica de Castelló i d'algunes empreses del polígon del Serrallo. De fet, l'informe assenyala que aquest escolament “va saturar l'esmentada séquia, provocant la seua desborde i saturant la zona nord de la platja d'Almassora”.

  Tal com indica aquesta part, “a pesar que els serveis municipals van realitzar el control i neteja de les reixes d'entrada de les xarxes de pluvials per a retirar les restes, gran quantitat van arribar a les reixes d'entrada de les estacions de bombament i, malgrat la saturació, les bombes van estar treballant durant més de 24 hores de forma continuada, controlades inicialment de manera manual i, posteriorment, segons la necessitat establida per les boies d'altura”.

  La situació d'emergència es va produir en termes similars en el municipi de Borriana, per la qual cosa tots dos ajuntaments han redactat sengles memòries descriptives i justificatives de la sol·licitud de declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil. L'informe descriu el fet catastròfic, delimita l'àrea geogràfica afectada i detalla i avalua provisionalment els danys materials derivats del sinistre.

  D'aquesta manera, l'alcaldessa signa la sol·licitud que elevarà al ple aquest dilluns per a demanar al Govern la declaració de la zona afectada, així com l'aprovació de la memòria tècnica valorada dels danys produïts en el terme municipal.

  Pujar