elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora culmina el procés per a rebre els primers 110.000 euros d’EDUSI

Almassora culmina el procés per a rebre els primers 110.000 euros d’EDUSI

  L'Ajuntament d'Almassora ha culminat el procés per a rebre els primers 110.261,65 euros dels fons europeus Feder, procedents de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Es tracta del tràmit per a generar el finançament corresponent a l'any 2018 de l'operació "Adequació de les TIC per a l'administració electrònica, la promoció de l'accés a la població de forma electrònica a l'administració i la cultura".

  Aquesta anualitat inclou el sistema d'enregistrament i edició de videoactes del saló de plens, valorat en 30.250 euros, de l'adquisició del mòdul Inventari (21.617,86 euros), el programari de notificació electrònica (16.242,40 euros), el mòdul de finestreta única (9.801,01 euros) i diferents eines per a facilitar l'administració electrònica. Aquest últim paquet de mesures està pressupostat en 32.350,38 euros i incorpora també la signatura des de telèfon mòbil, un mòdul informàtic per a l'arxiu municipal i millores en els sistemes informàtics d'Esports. En el cas de les eines ja activades amb fons propis, Europa sufragarà el 50% de la inversió realitzada en el seu moment per l'Ajuntament.

  L'administració electrònica és el primer projecte inclòs en l'estratègia europea que l'Ajuntament d'Almassora va registrar en la plataforma digital del Ministeri d'Hisenda. El còmput global de la inversió en aquesta operació ascendeix a 740.000 euros, distribuïts en diverses anualitats i cofinançats al 50% pel consistori i la Unió Europea. El tècnic d'Informàtica i la regidora de Modernització, Susanna Nicolau, van registrar la sol·licitud el passat de 28 de juny. Un dia després, l'operació es va registrar en la plataforma governamental i aquesta setmana el regidor delegat de Gestió EDUSI i Hisenda, Santiago Agustí, ha signat l'assignació de fons.

  En concret, la resolució suposa destinar 110.261,65 euros de fons europeus Feder a aquests projectes, amb les seues corresponents quanties i amb càrrec a l'anualitat de 2018. No en va, Les bases d'execució del pressupost municipal vigent indiquen que "els projectes de despesa i inversió amb finançament afectat de fons Feder estaran en situació no disponible fins que s'emeta certificació de la unitat de gestió acreditativa que el projecte compta amb finançament dels fons europeus, indicant al seu torn la quantia del finançament per anualitats", com ocorre en aquest cas.

  L'objectiu d'aquesta primera operació EDUSI és l'adequació de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l'administració electrònica, la promoció de l'accés de la població de forma electrònica a l'administració i la cultura. "Aquest últim tràmit evidencia la implicació de tots els departaments per situar-nos entre els municipis més avançats de la província després d'haver sigut l'únic de la nostra convocatòria a rebre la totalitat de l'ajuda sol·licitada, els 5 milions d'euros d'Europa als quals injectarem 5 més de fons propis", segons el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí.

  Pujar