29 de gener de 2020 29/1/20

Almassora crearà una APP per a compartir cotxe després de la reforma de Sant Ferran i l’avinguda Castelló

Almassora crearà una APP per a compartir cotxe després de la reforma de Sant Ferran i l’avinguda Castelló - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora remodelarà el carrer Sant Ferran i l'avinguda Castelló amb vocació de promoure l'ús compartit del cotxe a través de la primera APP municipal que posarà en contacte a les persones interessades. La reforma d'aquests dos vials tindrà un cost de 600.000 euros que el consistori pretén cofinançar al 50% a través de la sol·licitud de la subvenció estatal Moves per a la mobilitat eficient i sostenible.

  En el cas de l'avinguda Castelló, l'estudi inicial pretén actuar sobre una longitud de 281 metres i una superfície de 612 metres quadrats per a la implantació d'un carril bici que connectarà amb l'existent i li donarà continuïtat. A més, inclou la millora de la parada d'autobús amb una marquesina i banc d'espera adequats i servirà per a implantar sistemes de drenatge urbà sostenible que acaben amb les inundacions que pateix el vial en cas de fortes pluges.

  Al marge, el projecte compta amb un pioner sistema per a la promoció de l'ús compartit del vehicle a través d'una aplicació municipal. “Una APP de l'Ajuntament crearà la xarxa de contactes perquè els usuaris puguen connectar entre si i quedar per a desplaçar-se junts a treballar o estudiar, de manera que reduïm la despesa en combustible i les emissions a l'atmosfera utilitzant cadascun el seu propi cotxe”, segons la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

  Per a això, l'avinguda Castelló comptarà amb un ‘punt de trobada’ per a facilitar la recollida de viatgers en els vehicles compartits que prèviament hagen contactat a través de la web municipal, igual que el carrer Sant Ferran. Tot això es produirà en una via remodelada que eliminarà totes les barreres arquitectòniques per a facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda, tal com estableix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible redactat en 2017.

  El sistema permetrà que les persones interessades s'inscriguen com a propietàries del vehicle o com passatgeres o ambdues. Per a la inscripció, l'APP prendrà les dades i comprovarà diverses circumstàncies com que el vehicle posseeix segur i té la ITV passada. Els usuaris també podran oferir o demandar recorreguts o itineraris a realitzar amb una franja horària i el cost d'aqueix desplaçament. Finalment, totes dues parts concretaran l'hora i quedaran en el ‘punt de trobada’, “que estarà perfectament il·luminat, serà accessible i comptarà amb càmeres de seguretat”, segons el projecte.

  En el cas del carrer Sant Ferran, el consistori millorarà els espais per als vianants, amb zones de descans i reunió, i afavorirà la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport. Igual que l'avinguda Castelló, cadascuna de les vies tindrà un únic sentit de circulació, Sant Ferran d'entrada a Almassora i l'avinguda d'eixida, per a cedir més espai als vianants.

  Pujar
  #}