12 d’agost de 2020 12/8/20

Almassora crearà una comissió tècnica de mobilitat urbana sostenible

Almassora crearà una comissió tècnica de mobilitat urbana sostenible - (foto 1)
  • Tots els projectes que afecten a la mobilitat dels veïns passaran per aquesta comissió

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Almassora ha decidit crear una comissió tècnica de mobilitat sostenible. D'aquesta manera, el consistori busca establir un punt de trobada entre tots els treballadors de l'Ajuntament relacionats amb la mobilitat, com poden ser agents de la Policia Local o tècnics d'enginyeria, arquitectura, obres públiques o sostenibilitat. Així, tots els projectes i inversions que es duguen a terme a Almassora i afecten la mobilitat hauran de passar per aquesta comissió.

Una de les funcions més importants d'aquesta comissió serà tractar la implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Per a això, les reunions tindran un caràcter multidisciplinari amb tècnics de tots els departaments relacionats amb la mobilitat. Ells realitzaran informes i donaran opinions en totes les reunions sobre tots els projectes i inversions relacionats amb la mobilitat. Com ara obres en via pública, inversions que afecten el trànsit, carrils bicis o l'impacte mediambiental causat per totes elles.

Algunes de les premisses marcades per l'equip de govern per a aquesta comissió són la preferència del vianant enfront del vehicle, la fomentació de l'ús dels transports públics i sobretot sostenibles, la uniformitat del consistori en totes les accions en les quals la mobilitat del ciutadà estiga involucrada, la sostenibilitat per a frenar l'impacte mediambiental i l'accessibilitat en la via pública de totes les persones amb diversitat funcional.

L'alcaldessa, Merche Galí, impulsora d'aquesta comissió, ha apuntat que “amb la creació d'aquesta comissió busquem cohesionar i implicar a tots els departaments del consistori que tinguen responsabilitats en l'àmbit de la mobilitat, amb la finalitat de treballar d'una manera uniforme pel bé dels veïns d'Almassora; així, hem de continuar emprant-nos a millorar les condicions de les nostres vies públiques i l'accessibilitat de la nostra localitat”, ha declarat la primera edil.

Pujar