3 de desembre de 2020 3/12/20

Almassora crearà accessos entre la piscina municipal i els centres educatius

Almassora crearà accessos entre la piscina municipal i els centres educatius - (foto 1)

  La Regidoria d'Esports emprendrà en els pròxims dies una actuació per a obrir nous accessos que comuniquen el CEIP Regina Violant, l'IES Vila-roja i les instal·lacions esportives de la piscina municipal. Amb aquesta actuació el consistori aspira a facilitar l'ús compartit dels espais esportius i garantir que el pas d'un punt a un altre es fa amb totes les garanties de seguretat, ja que els menors hauran d'eixir al carrer.

  La porta que comunicarà els centres estarà situada en el límit entre l'aparcament de la instal·lació municipal i l'IES Vila-roja, en el punt més proper a l'Avinguda Generalitat. L'elecció d'aquesta ubicació permetrà que pas siga 100% accessible, ja que el terreny no presenta cap desnivell algun i l'espai permetrà crear un accés de major dimensió.

  "Els alumnes dels centres educatius podran accedir a la piscina i a les pista de patinatge més fàcilment i el CEIP Regina Violant, que manca de moment d'instal·lacions esportives, podrà usar tant les de l'institut com les municipals", ha assegurat l'edil de de Esports, Xavier Trenco.

  Paral·lelament, la regidoria que dirigeix Trenco, habilitarà un altre accés en l'Avinguda del Grau de Castelló, a fi de crear una entrada més espaiosa per als usuaris de les pistes de patinatge. "Actualment la pista té molt poc marge en els laterals per al públic i el pas d'usuaris fins a la zona d'ombra, per la qual cosa hem optat per obrir una porta al costat de les pèrgoles", ha assegurat el regidor. Trenco ha destacat que l'accés "estarà en el tram més ample de la vorera, per a evitar que els vianants envaïsquen en carril bici que hi ha en aquest vial".

  Ambdues actuacions tindran un cost total de 2.000 euros i l'equip de govern té previst culminar els treballs abans de l'inici del curs escolar perquè "els centres i el SEM realitzen la seua programació d'activitats en funció dels espais disponibles". En aquesta mateixa línia, tant el consell escolar com la direcció de l'IES Álvaro Falomir ja han aprovat l'ús dels seus espais esportius per part dels clubs locals, una tràmit que els òrgans competents de l'IES Vila-roja també realitzaran pròximament.

  Cal recordar que el consistori es va adherir al conveni singular que la Conselleria d'Educació manté amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la regulació de l'ús de les zones polivalents dels centres educatius per part de les entitats locals. Gràcies a aquest acord, el Servei Esportiu Municipal (SEM) podrà pactar amb els dos instituts un calendari d'utilització de les pistes per part dels clubs locals i descongestionar les instal·lacions municipals.

  Pujar