21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora crea un “jardí” en homenatge a les dones

  L'Ajuntament d'Almassora ha avançat a hui la celebració dels actes institucionals amb motiu del Dia Internacional de la Dona, una decisió amb la qual l'executiu municipal dóna suport a la vaga convocada per a divendres que ve, 8 de març. La commemoració ha culminat amb la "plantació" de centenars de flors als jardins de la plaça Pere Cornell, una acció comunitària que ha servit per a homenatjar personatges populars i dones anònimes.

  La performance ha sigut la culminació dels tallers de manualitats per a l'elaboració d'aquestes flors, gràcies als quals el departament d'Igualtat ha implicat diferents col·lectius en les activitats del mes dona. Les veïnes i veïns que han creat aquests elements els han acompanyats d'un xicotet text, dedicat a dones a les qual han volgut reconéixer i recordar.

  Prèviament, l'alcaldessa, Merche Galí, i la primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Igualtat, han llegit un manifest davant centenars d'estudiants dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja. En les seues intervencions han destacat que "ser dona és la principal causa de pobresa", ja que "l'activitat laboral és molt més baixa que la dels homes, la taxa d'atur és més alta i la precarietat laboral de les dones s'agreuja en tindre més edat, ser mares o tindre una imatge allunyada de la normatividad".

  Aquest ha sigut també el missatge de l'obra "XX", representada per l'actriu Paula Escamilla de la companyia Escandall Teatral. Les tres peça protagonitzades per Escamilla han servit per a denunciar la violència que pateixen les dones en les diferents etapes de la seua vida, les exigències socials i estètiques a les quals les sotmet la societat i les conseqüències quant a salut mental i física que aquestes situacions desencadenen.

  En finalitzar cadascuna de les peces, estudiants de tots dos instituts han reflexionat sobre el contingut de l'obra i han reivindicat la necessitat d'ampliar la formació en igualtat d'oportunitats i la supressió dels prejudicis de gènere a l'hora de triar les carreres professionals.

  D'altra banda, la Fundació Isonomía ha tornat a col·laborar amb l'Ajuntament d'Almassora en la creació de models alternatius de dona i, en aquesta ocasió, ho ha fet amb l'exposició fotogràfica 'Dons i Esport', que romandrà oberta al públic a la casa consistorial des de hui i fins al pròxim 30 de març. La col·lecció està formada per imatges d'esportistes de totes l'edats i condicions físiques mentre practiquen multitud de disciplina físiques i té com a objectiu "acabar amb els límits autoimposats a l'hora de practicar esport i amb els cànons de bellesa que limiten l'exhibició del cos femení", ha destacat Nicolau.

  Pujar