27 de novembre de 2020 27/11/20

Almassora crea el I Festival Internacional de Curtmetratges 'Alma’

Almassora crea el I Festival Internacional de Curtmetratges 'Alma’ - (foto 1)

  La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora ha presentat ‘Alma’, el I Festival Internacional de Curtmetratges, que premiarà els millors treballs presentats entre l'1 de maig i el 31 de juliol. Les persones interessades poden presentar les seues obres a concurs a través de la plataforma digital Movibeta, tal com han indicat la regidora de l'àrea, Isladis Falcó, i el director Sergi González.

  L'organització espera rebre al voltant de 40 curtmetratges amb la qualitat suficient per a optar als premis oficials. El jurat entregarà un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el públic premiarà amb un trofeu i 300 euros la cinta triada per votació no professional. A més, hi haurà un guanyador que rebrà un bo de participació en els festivals patrocinats per Movibeta.

  Tal com ha indicat González, es tracta d'una plataforma virtual en la qual el director de la cinta puja el seu curtmetratge per a participar en qualsevol festival. Una vegada enviada la producció a través d'internet, el comité la rep i decideix si té suficient qualitat per a participar en la mostra. Així funcionarà també a Almassora, on la delegació de Cultura espera que el festival situe a la localitat dins del panorama cinematogràfic internacional.

  En aquest sentit, el fet que la presentació de candidatures siga a través de la plataforma virtual permetrà l'arribada de cintes des de qualsevol país i el 26 d'octubre reunirà els guanyadors en una gala que se celebrarà a la Casa de la Cultura d'Almassora. “Serà una forma d'obrir-nos a un turisme diferent perquè els directors dels seus curts seleccionats vindran a Almassora a presentar els seus treballs i conéixer la ciutat”, segons Sergi González.

  Les persones interessades poden presentar curtmetratges de 15 minuts de durada com a màxim i relacionats amb qualsevol temàtica. “Ficció, documental, cinema experimental… no posarem restricció a aquesta primera edició que esperem siga l'inici de moltes més”, ha assenyalat en la mateixa línia la regidora de Cultura. González ha incidit que Alma “és molt necessari perquè a la província tenim a artistes amb molt de talent però que pateixen la manca de festivals d'aquestes característiques”.

  A més, l'organització concedirà un protagonisme especial als centres educatius durant la setmana de projeccions d'octubre, de manera que projectaran curtmetratges adaptats a l'edat de l'alumnat, que també concedirà un premi especial simbòlic abans de la gala del 26 d'octubre, segons preveu el també director de ‘Será nuestro secreto’, curt gravat en part en escenaris d'Almassora.

  Pujar