23 de novembre de 2020 23/11/20

Almassora crea el bo cultural amb rebaixes de fins a la meitat en l'entrada als espectacles

Almassora crea el bo cultural amb rebaixes de fins a la meitat en l'entrada als espectacles - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora impulsarà el primer bo cultural per a promocionar l'accés als espectacles que formen part de la programació. D'aquesta forma, el departament de Cultura ha avançat que funcionarà per trams de població perquè cada veí puga acollir-se a aquell que responga a les seues circumstàncies i que comportarà rebaixes de fins a la meitat en el preu de l'entrada individual. Entrarà en funcionament a partir de gener, coincidint amb el segon trimestre de la programació cultural.

  Segons ha avançat la regidora de l'àrea, Isladis Falcó, el bo establirà categories com: jubilat/pensionista, adult o infantil, entre unes altres. "Entenem que és una via molt còmoda perquè la gent consuma més cultura i que l'epicentre de la programació a Almassora, la Casa de la Cultura, registre un increment de visites", ha apuntat l'edil. "Depenent de la categoria, amb aquesta tarifa plana els usuaris s'estalviaran entre el 25 i el 50% del preu que pagarien si compraren l'entrada solta", en paraules de Falcó.

  Tal com ha indicat, el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) vendrà els abonaments al públic en l'edifici consistorial. Una vegada adquirit, l'usuari podrà accedir a qualsevol espectacle de pagament sense cap cost addicional. El departament de Cultura entén que aquest fet afavorirà que els beneficiaris de l'abonament consumen una oferta d'oci més variada de l'acostumat, mentre que podran assistir a concerts, teatre, òpera, sarsuela, espectacles infantils, etc.

  Pagament en efectiu

  En el cas d'optar per la compra d'entrades soltes, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha avançat que la Casa de la Cultura ha ampliat la modalitat de pagament per a permetre també la compra amb diners en efectiu. Fins avui, el sistema únicament permetia la retirada de tiquets amb targeta de crèdit. Aquesta modificació respon a la petició d'usuaris que manquen de targeta i que havien de recórrer a coneguts per a comprar les seues entrades.

  D'altra banda, aquesta part ha recordat que l'Ajuntament d'Almassora subvenciona fins a un 80% del cost de la programació cultural de pagament per a minorar el preu repercutit a l'usuari. Aquesta nova eina beneficiarà a ambdues parts en incrementar el nombre de consumidors d'espectacles culturals, que al seu torn s'aprofitaran del descompte en el preu de l'entrada i podran gaudir de les millores executades en els dos últims anys en la Casa de la Cultura.

  Pujar