20 de gener de 2021 20/1/21

Almassora contractarà a 47 peons agrícolas durant l’estiu

Almassora contractarà a 47 peons agrícolas durant l’estiu - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora contractarà aquest estiu a 47 peons agrícoles per al manteniment dels camins d'horta i secà, així com les sèquies i vessaments del terme municipal. La junta de govern del pròxim dilluns acordarà l'adscripció al conveni de col·laboració amb l'INEM per a destinar 8.000 euros a la subvenció estatal, valorada en 60.000 euros, i traure avant aquest programa d'ocupació.

  Tal com ha indicat el regidor d'Ocupació, Santiago Agustí, el consistori ha decidit acollir-se al conveni amb el IENM per a aprovar les tres memòries: neteja de camins d'horta (26.931,78 euros), neteja de camins de secà (26.931,78 euros) i neteja de sèquies i vessaments (16.458,31 euros). "El seu treball serà imprescindible per a mantenir a punt les zones rurals i preparar-nos de cara a l'arribada de la temporada de pluges", ha assenyalat Agustí.

  Els responsables del departament municipal d'ocupació han recordat als interessats que han d'inscriure's en les oficines del Servef com a peons agrícoles, "atès que aquesta iniciativa va dirigida exclusivament a treballadors del règim agrari". A més, és imprescindible que els demandants d'ocupació hagen cotitzat tres mesos en l'últim any en un lloc vinculat al treball agrícola.

  L'Ajuntament d'Almassora, per la seua banda, elevarà dilluns que ve tota la documentació de les ajudes a la junta de govern perquè aquesta aprove la dotació de les partides pressupostàries necessàries per a cobrir les despeses no subvencionades pel Govern. El procés continuarà amb la remissió de l'acord i la memòria valorada a la Direcció Provincial de l'INEM.

  "Amb aquest programa oferirem treball a 47 famílies durant un mes, un fet que suposarà un alleujament per a aquests empleats del camp que tantes dificultats tenen per a accedir al mercat laboral, sobretot a l'estiu, una vegada finalitzada la temporada de recol·lecció de cítrics", en paraules de l'edil d'Ocupació. Al temps, la iniciativa permetrà mantenir en condicions òptimes el terme municipal i netejar els canals d'aigua en previsió de la pluja de la tardor.

  Pujar