22 de novembre de 2019 22/11/19

Almassora contractarà un bufet per a aconseguir un projecte de passeig marítim sense enderrocaments

Almassora contractarà un bufet per a aconseguir un projecte de passeig marítim sense enderrocaments - (foto 1)
  • Pretén situar com a referpencia la línia de ribera de mar per a salvar metres

L'Ajuntament d'Almassora sol·licitarà els serveis d'un bufet especialitzat per a buscar noves fórmules que permeten dissenyar el futur passeig marítim de la localitat sense afectar cap propietat privada. Així ho han acordat aquest migdia l'equip de govern, els representants dels grups en l'oposició i els portaveus de les dues associacions veïnals que han assistit a la reunió convocada per l'alcaldessa, Merche Galí.

La primera edil ha recordat que el projecte de passeig validat en 2007 va comptar amb l'oposició veïnal i la de la resta de la corporació municipal, situació que es manté en l'actualitat per l'afecció que planteja l'obra sobre la propietat privada. “Fa 12 anys ja ens vam oposar al fet que els habitatges es veren afectats i hui ens mantenim al costat del veïnat enfront d'un projecte antic que no ha canviat en allò fonamental: continua afectant la propietat privada”, segons Galí.

Descartada aquesta intervenció de 2007 en la costa i qualsevol altra que supose l'enderrocament de murs, terrasses, jardins o qualsevol altre element de la primera línia d'habitatges, l'equip de govern es planteja revisar les possibilitats legals després de les modificacions de la Llei de Costas per a buscar una solució factible entre les parts. L'equip de govern ha assistit a la reunió amb els representants veïnals al costat d'un arquitecte municipal per a valorar la viabilitat de dissenyar el passeig marítim comptant com a referència de protecció la línia de la ribera de la mar.

Tal com ha indicat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, el consistori té intenció d'explorar aquesta possibilitat que permetria guanyar uns metres de distància enfront de la referència actual de la línia de partió. Aquesta línia marca el límit fins on aconsegueixen les ones que, enfront dels marges marcats en el projecte de 2007, podria ser decisiva per a un projecte de passeig concorde a les necessitats actuals sense endinsar-se en la propietat privada enfront del mur.

En el mateix sentit es planteja la impossibilitat de desviar tot el trànsit per la segona línia de costa a causa de l'estretor de l'avinguda Mediterrània. Com han explicat els representants polítics al veïnat, aquesta circumstància no està vinculada a l'obertura del tram de vial que mancada, sinó que es deu al fet que l'avinguda va ser projectada amb sis metres de calçada d'un total de 10. “Una vegada més ha quedat demostrada la insuficient planificació en matèria d'urbanisme i accessibilitat, situació que pateixen els residents de la platja diàriament i de la qual ja alertem fa més d'una dècada”, segons Martinavarro. 

ocultar
Almassora contractarà un bufet per a aconseguir un projecte de passeig marítim sense enderrocaments
Pujar