9 d’abril de 2020 9/4/20

Almassora contracta a dues empreses locals i incorpora aigualejos per a desinfectar tots els carrers

Almassora contracta a dues empreses locals i incorpora aigualejos per a desinfectar tots els carrers - (foto 1)
  • Sis operaris extra treballaran fins al 10 d’abril en tots els barris

L'Ajuntament d'Almassora ha contractat a dues empreses locals, la cooperativa agrícola San José i Abonos Escura, per a reforçar la neteja de totes les vies públiques i combatre així el coronavirus. D'aquesta forma, sis operaris se sumaran servei de neteja d'FCC i Centre Verd fins al pròxim 10 d'abril i incorporaran sis aigualejos a la setmana per a desinfectar la totalitat dels carrers del municipi, inclosos la platja i Santa Quitèria.

El regidor de Serveis Públics d'Almassora, Joan Antoni Trenco, ha explicat que el seu departament implica quatre empreses des d'aquest matí, les dues adjudicatàries de neteja i jardins més dos mercantils de la localitat, per a incrementar la higiene i col·laborar així amb la prevenció del coronavirus.

Entre la millora del servei per les circumstància excepcionals destaca l'aigualeig de desinfecció de punts sensibles amb una distribució per zones per a cada empresa. D'aquesta forma, Abonos Escura treballarà de dilluns a divendres amb tres operaris i un vehicle a la Vila, la Molineta, Darremur, el tram entre José Ortiz i el riu i el polígon industrial Millars. Centra la seua activitat en voreres i elements urbans (contenidors, senyals i papereres, entre un altre mobiliari urbà).

Per part seua, la cooperativa comptarà amb els mateixos mitjans per a la neteja de voreres i elements urbans en la zona de Canyisset, els voltants del camp José Manuel Pesudo i de José Ortiz al grup Fàtima. FCC, adjudicatària de la neteja viària, realitzarà aigualejos de vials i voreres de dilluns a dissabte per a garantir la desinfecció de tot l'entramat urbà amb la solució de lleixiu que estableix l'OMS.

Respecte a la neteja i desinfecció de punts sensibles, FCC i Centre Verd es reparteixen les zones per a garantir l'accés en condicions òptimes a centres de salut, residències de la tercera edat (també en dependències interiors), caserna de la Guàrdia Civil, establiments de comestibles, farmàcies, estancs, clíniques veterinàries, entitats bancàries, parades d'autobús, zones canines, places i parcs, accessos al cementeri i ajuntament, així com els principals vials de la platja.

“Travessem un moment molt delicat en el qual tots hem de sumar esforços i les empreses d'Almassora no s'han quedat arrere, sinó que ens han oferit totes les seues facilitats per a ajudar a contindre l'emergència sanitària”, en paraules de l'edil de l'àrea, que ha fet una crida a la ciutadania perquè “continue mantenint un comportament exemplar”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar