elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora contracta el nou Pla Acústic Municipal per a mesurar el soroll del Serrallo

Almassora contracta el nou Pla Acústic Municipal per a mesurar el soroll del Serrallo
  • Marcarà el grau d’exposició de la població després de prendre 140 mostres

L’Ajuntament d'Almassora ha contractat el nou Pla Acústic Municipal (PAM), document que servirà, entre altres, per a mesurar l'afecció del soroll generat per les empreses del polígon del Serrallo (Castelló) sobre els habitatges de la costa nord d'Almassora. L'elaboració del pla té un cost de 14.850 euros per a les arques municipals i un període d'execució de tres mesos.

Inclourà una campanya de camp amb 140 mesuraments ‘in situ’ per a obtenir mitjançant mostrejos les dades dels nivells sonors que es produeixen en punts representatius del municipi. L'empresa realitzarà els mesuraments durant el dia i la nit, també en jornades laborals i festives, amb sonòmetres integradors/analitzadors equipats amb pantalla anti-vent per a analitzar qualsevol espai de temps.

Segons consta en el document de contractació, a l'hora de dur a terme les mesures, la signatura especialitzada tindrà en compte “una sèrie de precaucions i consideracions per a obtenir les dades de la forma més representativa possible”. Estan recollides en el Reial decret 1367/2007 quant als procediments de mesurament i d'avaluació dels índexs de soroll referents a objectius de qualitat acústica.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha recordat que l'elaboració d'aquest PAM és un compromís per a mesurar de forma regulada les molèsties que pateix el veïnat més pròxim al polígon petroquímic. Per això, el contracte inclou establir un pla de mesuraments quantitativament representatiu, elaborar un mapa de soroll, determinar el grau d'exposició de la població en la zona d'estudi al soroll ambiental produït per diferents fonts i obtenir els índexs de població afectada.

A més, l'empresa triada pels serveis tècnics municipals analitzarà els mapes de soroll d'infraestructures autonòmiques i de l'Estat que afectin a Almassora, així com la legislació en aquesta matèria per a establir exigències presents i futures. Entre les mesures que també recull el document figura elaborar un programa d'actuació que contingui les propostes encaminades a minimitzar els nivells de soroll. L'empresa garantirà que els documents generats contemplen les exigències mínimes requerides en la legislació vigent i són concordes amb les metodologies actuals.

Per part seua, l'Ajuntament d'Almassora es compromet a facilitar tota la informació que tingui disponible que pugui ser d'utilitat per a realitzar el PAM. Edificis, població, obstacles acústics, informació cartogràfica i focus industrials formaran part de la informació analitzada.

Pujar