27 d’octubre de 2020 27/10/20

Almassora conclou des del dilluns la reforma de Boqueres

Almassora conclou des del dilluns la reforma de Boqueres - (foto 1)
  • Ravi executarà l’obra, que inclou ampliació de voreres, enllumenat i jardineria

L'empresa Ravi Obras, Transport y Excavaciones S.L iniciarà el dilluns els treballs previs de l'última fase de reforma del carrer Boqueras, finançada per la Diputació Provincial de Castelló amb 140.025 euros dins del Pla 135. El gruix de la intervenció tindrà lloc a partir del dia 17 entre l'avinguda José Ortiz i el carrer Caritat per a millorar l'accessibilitat i la seguretat i, a més, dotar de més espai a vianants i incorporar enllumenat i jardineria.

Les claus de la reforma, que va eixir a concurs públic per 150.000 euros, queden recollides en un fullet editat per a informar en el barri i que el veïnat siga coneixedor d'una actuació que finalitzarà el mes de maig. Així quedarà completa l'actuació inicial de 2018 i 2019. A partir d'aquesta data, les voreres s'ampliaran en l'espai reservat entre les voreres actuals i el carril bici, de manera que els vianants siguen protagonistes de la reforma.

Dilluns que ve arrancaran els treballs previs en la zona per a planificar el desenvolupament d'una obra que també permetrà substituir les antigues conduccions d'aigua potable de fibrociment per altres de polietilé i de major secció, així com el soterrament de diverses instal·lacions aèries existents i la millora del drenatge superficial. L'actuació afecta a una superfície aproximada de 2.200 metres quadrats.

El projecte inclou també nous punts d'enllumenat i el trasllat d'alguns dels existents a la nova ubicació per a millorar el seu rendiment i evitar molèsties al veïnat de Boqueres. D'igual forma, les obres suposaran el desplaçament de dues parades d'autobús a la seua nova ubicació i l'adequació a la normativa d'accessibilitat vigent per a eliminar barreres arquitectòniques.

Tal com indica el fullet que ha començat a repartir l'empresa pel barri, la intervenció se centra en el costat nord del vial, en el tram comprés entre l'avinguda José Ortiz i el carrer Caritat, per a posar en valor les condicions d'accessibilitat per als vianants, mobilitat ciclista i de millora de la seguretat en la via, dotant-la d'uniformitat i ampliant la superfície per a vianants.

“Mitjançant aquestes actuacions s'esmenaran les manques quant a accessibilitat per als vianants”, assenyala l'informe del departament tècnic d'Urbanisme que ha dissenyat el projecte. No en va, el principal objectiu de la reforma passa per garantir l'accessibilitat universal en l'avinguda i també en les interseccions d'aquest vial amb uns altres perquè qualsevol persona amb discapacitat, carros de bebé o de la compra puguen circular per tota la zona en condicions de seguretat. L'obra finalitzarà amb la incorporació de mobiliari urbà.

Pujar