21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora completa la reforma del cementeri amb 49.000 euros

Almassora completa la reforma del cementeri amb 49.000 euros - (foto 1)
  • Dues empreses locals executen els treballs en coberta i interiors

Les obres de reforma del cementeri municipal han començat aquest mes amb un pressupost total de 49.000 euros després de l'ampliació en 9.000 euros aprovada pel ple. La intervenció és a càrrec de dues empreses d'Almassora que executen la segona fase dels treballs iniciats en 2015 per a renovar l'àrea administrativa.

Les obres, que finalitzaran a temps per a la festivitat de Tots Sants, afecten a la zona d'oficines, arxiu i vestuari dels treballadors. En aquest moment, la intervenció se centra en l'ala dreta de la coberta del recinte per a retirar les teules i evitar despreniments durant els treballs d'un recinte afectat pel pas del temps i la falta d'inversions. En el segon tram de la intervenció, els operaris se centraran en la construcció de l'interior de les dependències.

Les obres afecten a una superfície de 86,23 metres quadrats i suposen la retirada de les portes, amb humitats i danys, així com el mobiliari antic, que Serveis Públics substituirà per elements moderns, concordes a les necessitats actuals de l'edifici. El regidor de l'àrea, Joan Antoni Trenco, ha assegurat que “tot el recinte estarà llest per a la festivitat de Tots Santss, quan per fi el complex oferirà una imatge digna i serà accessible”.

Els 49.000 euros destinats a modernitzar el cementeri municipal se sumen als 29.875 euros que l'Ajuntament d'Almassora va invertir en el segon semestre de 2015 per a completar el projecte integral de rehabilitació. En total, prop de 79.000 euros procedents de fons propis per a endreçar un recinte molt deteriorat, una inversió que també permetrà renovar la porta d'accés a la capella del cementeri.

Els treballadors del recinte van retirar el mes passat el mobiliari i pertinences fins al bloc contigu perquè no es veren afectats per les obres.

Pujar