21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora commemora la seua I Matxà d'Interés Turístic Provincial

Almassora commemora la seua I Matxà d'Interés Turístic Provincial - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora commemora la seua I Matxà d'Interés Turístic Provincial - (foto 2)

  El calendari festiu d'Almassora aconsegueix hui una data històrica: la celebració de la primera Matxà de Sant Antoni com a Festa d'Interés Turístic Provincial. És per això que la localitat ha multiplicat els actes del programa elaborat per a l'ocasió amb l'objectiu d'atraure més visitants durant tota la jornada, la més extensa des dels orígens, i que finalitzarà amb l'encés de la foguera monumental.

  En aquest sentit, la plaça Santa Teresa ha acollit jocs infantils i inflables des de les 11 hores per a involucrar als més xicotets en la festivitat. Una hora després ha arrancat l'espectacle eqüestre i de dansa a l'esplanada annexa al centre de salut del carrer Sant Pere. Fins allí s'han desplaçat centenars de veïns per a contemplar de prop l'actuació de la ballarina local Carolina Montilla al costat de tres cavalls.

  En finalitzar l'espectacle, els genets convidats per l'associació Cavalls d'Almassora han partit cap a Santa Quitèria, on els cavallistes compartiran un menjar de germanor abans del retorn al municipi. Per part seua, la comitiva de Sant Antoni ha eixit des del carrer que porta el nom del sant cap a l'església de la Nativitat per a beneir les 2.500 mones elaborades per a l'ocasió.

  Lluïsos Almassora, l'associació cultural El Torrelló, Tambors de Passió, el Grup Scout Tramuntana, la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles, Cavalls d'Almassora, CaixAlmassora i la cooperativa agrícola Sant Josep col·laboren amb la Junta Local de Festes en el desenvolupament de la jornada que continuarà a la vesprada amb la volta de les cavalleries a les 18.30 hores i la missa en honor al patró mitja hora més tard.

  En finalitzar l'ofici religiós, el rector Juan Ángel Tapiador eixirà a la porta del temple per a beneir a les mascotes. La desfilada dels animals recorrerà els carrers Sant Antoni i Sant Joaquim, la plaça de l'Església, els carrers Mare de Déu de la Llum, Major, Sant Marc, Santa Creu i Trinitat per a tornar al punt de partida, encendre la foguera en la plaça Santa Teresa i repartir el porrat popular a casa dels clavaris. En aquesta ocasió, els voluntaris repartiran 60 quilos de llonganisses i 40 de xoriços, a més de beguda per a combatre les baixes temperatures previstes per a aquesta nit a Almassora.

  La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït als clavaris, Javier Mollà i Rocío Arquimbau, la seua col·laboració per a exposar la imatge del sant i contribuir al desenvolupament dels actes programats, que van començar aquest divendres amb la visita dels escolars d'Almassora fins al dosser de Sant Antoni. També l'edil de Turisme, Amaya Gómez, ha destacat el revulsiu que suposarà la declaració per a l'arribada de visitants a Almassora.

  Pujar