1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora combatrà la feminització de la pobresa amb el Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social

Almassora combatrà la feminització de la pobresa amb el Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social - (foto 1)

  El departament de Serveis Socials d'Almassora ultima els detalls del Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social, el qual definirà les accions en matèria de benestar i ajudes socials que la localitat durà a terme en els pròxims dos anys. L'estudi, el qual estarà llest a la fi de 2018, inclou sis línies fonamentals d'actuació, entre les quals destaca la lluita contra la feminització de la pobresa.

  "La població femenina pateix pitjors condicions laborals i discriminació per qüestió de gènere en infinitat d'àmbits, dos factors que porten a les dones a ser ciutadanes amb major risc d'exclusió social i a traspassar aqueixa situació a les seues filles i fills", ha apuntat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure. Per aqueix motiu, l'estudi d'Almassora també contemplarà actuacions per a eradicar la pobresa infantil i promoure que la infància puga eixir d'aquestes dinàmiques.

  Uns altres dels eixos estratègics d'aquest pla seran la inclusió laboral, les ajudes de renda, l'àmbit comunitari, l'accés als serveis públics i la garantia de protecció de drets de tota la ciutadania. "Treballem per a aconseguir que els serveis socials no siguen merament caritatius sinó que es convertisquen en un trampolí per a eixir de situacions difícils, tant les sobrevingudes com aquelles que s'arrosseguen des de fa anys", ha assegurat Belliure, motiu pel qual "Almassora no es limitarà a donar ajudes econòmiques, sinó a planificar en qui s'inverteixen els recursos i per a quina fi".

  Cal destacar que l'Ajuntament d'Almassora ha rebut una subvenció de 12.000 euros de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives per a la realització de l'estudi. A aquesta quantitat se sumarà una aportació municipal de 5.908 euros, fons amb els quals Serveis Socials ha pogut encarregar l'elaboració del pla a una empresa de Castelló. Solament altres cinc municipis de la província ha rebut aquesta ajuda en la convocatòria de subvencions, entre les quals Almassora és la segona localitat amb major puntuació.

  Des de 2015, el departament que dirigeix Diana Belliure ha diversificat els programes de desenvolupament social, més enllà de les prestacions econòmiques. D'aquesta manera, Serveis Socials abandera iniciatives com 'Joves x Almassora' -orientat a la integració de xiques i xics amb diversitat funcional- i el programa de formació prelaboral remunerada de la Fundació Tots Units -per a la inserció laboral de persones en risc d'inclusió. A més, aquest àrea municipal col·labora amb la Regidoria de Joventut en el Programa d'Aula Compartida (PAC) de l'IES Álvaro Falomir, l'objectiu del qual és combatre l'abandó escolar en l'adolescència.

   

  Pujar