3 de desembre de 2020 3/12/20

Almassora combat la violència de gènere amb la creació d'un servei municipal de detecció i assessorament

Almassora combat la violència de gènere amb la creació d'un servei municipal de detecció i assessorament - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora tindrà a partir de la setmana vinent amb una Oficina d'Igualtat oberta a tota la ciutadania. En aquest nou espai, homes i dones trobaran assessorament professional en matèria de discriminació per qüestions de gènere, principalment, en aquelles situacions que poden desembocar en casos de violència.

  La creació d'aquesta oficina és una de les primeres mesures de Susanna Nicolau com a regidora d'Igualtat i Participació Ciutadana i aspira a oferir a la població les eines necessàries per a prevenir i detectar relacions abusives i violència de gènere. La nova agent d'igualtat del consistori, al capdavant d'aquest servei, també realitzarà labors d'acompanyament a l'hora de sol·licitar l'ajuda dels Serveis Socials, de la Policia Local o del Centre Dona 24 hores.

  "Realitzarem una atenció integral, en la qual donarem un gran protagonisme a la prevenció i en la detecció precoç entre joves i adolescents", ha explicat Nicolau. Per aqueix motiu, la Regidoria d'Igualtat posarà l'accent principalment a donar a conèixer el servei "en centres educatius i sanitaris, de manera que els responsables puguen derivar els casos que consideren que necessiten assessorament", ha assegurat la regidora.

  "Per primera vegada Almassora tindrà un servei d'aquestes característiques i, a la vista de les xifres, que inclouen sis detencions per agressions d'homes a les seues parelles, és més que necessari", ha incidit l'edil. Nicolau ha destacat que l'atenció serà "absolutament confidencial, personal i adaptada a l'edat i a les circumstàncies de cada persona".

  Referent a l'àmbit professional, l'oficina d'Almassora, realitzarà orientació sociolaboral i informarà a la ciutadania en matèria d'igualtat d'oportunitats. Així mateix, les firmes locals que ho desitgen podran informar-se per a implantar plans d'igualtat, una mesura lligada a l'obtenció del segell "Fent Empresa, Iguals en Oportunitats", creat pel Consell per a identificar a les companyies que treballen per crear contextos laborals equitatius.

  Horari d'atenció

  El servei d'assessorament i atenció estarà operatiu a partir del pròxim 17 de juliol, en horari serà 9.00 a 13.00 hores, de dilluns a divendres. A partir de l'1 de setembre i fins a l'1 de juny de 2018, les persones que ho desitgen també podran fer ús del servei els dimarts a la vesprada, entre les de 16.00 a 18.00 hores. Per a rebre atenció serà necessari concertar cita prèvia, un tràmit que podrà realitzar-se telefònicament, per correu electrònic o presencialment en l'Ajuntament d'Almassora.

  Pujar