26 de setembre de 2020 26/9/20

Almassora combat la mosca de la fruita amb 370 paranys gratuïts per als agricultors

Almassora combat la mosca de la fruita amb 370 paranys gratuïts per als agricultors - (foto 1)

  La Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament d'Almassora ha instal·lat prop de 290 'mosquers' en els arbres fruiters de major dimensió del terme municipal. Els operaris contractats a través del Pla d'Ocupació Municipal i els tècnics del servei municipal han pentinat l'horta per a situar aquests paranys en els arbres que poden ser atacats per l'insecte.

  Els propietaris d'espais barrats o de difícil accés, en els quals no ha sigut possible instal·lar els dipòsits, podran arreplegar-los en l'Ajuntament d'Almassora, on encara hi ha 80 unitats disponibles. Els cultius en els quals aquest tractament és aplicable són els fruiters d'os, figueres, caquis, magranes i raïm de taula, així com els cítrics de varietats molt primerenques.

  El cost del material ascendeix a 1.324,40 euros, una quantitat que ha sigut sufragada al 50% per l'Ajuntament d'Almassora i per Conselleria d'Agricultura, a fi de combatre la plaga de la mosca de la fruita. Aquest tractament preventiu és gratuït per als agricultors i la seua aplicació és compatible amb les pràctiques ecològiques i convencionals.

  Neteja de camins i vessaments

  Després de la incorporació de 47 peons agraris a través del pla d'ocupació que el consistori i el SERVEF activarà durant el mes d'agost, els serveis de manteniment municipals es veuran reforçats en la campanya d'estiu. Al llarg d'aquest mes, els marges dels camins d'ús públic del terme municipal, així com sèquies i vessaments seran netejats per a millorar la visibilitat, en un cas, i evitar obstruccions en època de pluges, en l'altre.

  Pujar