21 de febrer de 2020 21/2/20

Almassora celebrarà en 2020 el 250é aniversari de la confraria de Sant Francesc

Almassora celebrarà en 2020 el 250é aniversari de la confraria de Sant Francesc - (foto 1)

  Almassora gaudirà de diferents actes repartits durant l'any vinent amb motiu del 250é aniversari de la confraria de San Francisco. La Germanor de Penitents del sant li ha transmés al regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora, Javier Mollá, la seua voluntat d'iniciar les celebracions enguany amb la col·laboració del consistori.

  En primer lloc, la Germandat de Penitents de Sant Francesc d'Assís, al costat de la confraria dels Dolors i la col·laboració del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) d'Almassora, ja treballen per a col·locar taulells pel recorregut del Via Crucis amb l'objectiu que estiga llest per a principis de novembre. A més, la confraria ha creat el logotip de l'aniversari que s'utilitzarà en tots els actes relacionats amb aquest festeig i que lluirà en la pancarta que cobrirà el campanar de l'església Natividad pròximament.

  “La germanor va vindre amb moltes idees amb motiu de l'aniversari i des de la Regidoria de Cultura no dubtem a ajudar en tot el que estiga al nostre abast per a ressaltar una data tan important com aquesta”, ha declarat Mollá. De fet, les celebracions arrancaran el pròxim 10 de novembre amb la celebració d'una missa acompanyada d'un menjar per a homenatjar a Manuel Felip Galí, el membre més antic de la Germandat de Penitents de Sant Francesc d'Assís.

  Finalment, cal destacar la llista d'actes que es distribuiran al llarg del 2020 amb motiu de la celebració del 250é aniversari del sant. Entre ells figura l'elaboració i presentació durant la Setmana Santa d'un llibre commemoratiu amb la història de la confraria i de la vida de Sant Francesc d'Assís, a més de la celebració d'un concert a l'església de la Nativitat, una conferència i diversos actes programats en els col·legis en l'assignatura de religió.

  El públic que ho desitge podrà assistir al Museu Parroquial per a contemplar diferents elements de la confraria com a banderes, vestits antics i actuals o estendards. A més, amb motiu de l'aniversari del sant, diferents confraries franciscanes de la província de Castelló participaran en una trobada a Almassora.

  Pujar