18 de setembre de 2020 18/9/20

Almassora busca reduir el temps de resposta dels seus socorristes amb un simulacre

Almassora busca reduir el temps de resposta dels seus socorristes amb un simulacre - (foto 1)
  • Policia Local, sanitaris i vigilants realitzaran una prova aquesta setmana

El servei de socorrisme d'Almassora posarà a prova la seua eficàcia davant les emergències en un simulacre que tindrà lloc aquesta setmana. La Policia Local, els mitjans sanitaris i l'empresa encarregada de la vigilància de la costa mesuraran els temps de resposta davant una situació de possible ofegament amb una víctima en una de les platges de la localitat.

Com si d'una emergència real es tractara, en l'operatiu previst per a aquesta setmana participaran els encarregats dels diferents llocs de vigilància de la platja d'Almassora, la reguarda de Policia Local de la costa i metges i infermers amb l'equipament sanitari necessari per a atendre un possible cas d'ofegament com els patits aquest estiu en diferents platges de la província.

El regidor de Platges, Joan Antoni Trenco, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, s'han reunit aquest matí amb els responsables del consistori mèdic de la costa i el servei de socorrisme a l'Ajuntament d'Almassora per a valorar les claus d'un operatiu que es durà a terme amb l'objectiu de millorar la coordinació dels mitjans dins i fora del mar.

El responsable de l'àrea ha puntualitzat que “a Almassora, afortunadament, no ens hem enfrontat a una situació així aquest estiu, però és imprescindible continuar millorant els temps de resposta per a saber com actuar davant un cas real tant els professionals com la ciutadania en general”. Per això, les persones participants en el simulacre aportaran equips tècnics i el material mèdic del consultori de la platja per a comprovar la seua eficàcia davant un hipotètic ofegament.

El personal sanitari haurà de desplaçar-se fins a la riba després que la torre de vigilància advertisca de la presència d'una persona que no pot eixir del mar. Serà el moment de prendre les constants vitals sobre l'arena i traslladar-la al lloc de vigilància per a la reanimació.

Rentapeus                                                                                     

D'altra banda, l'edil de Platges ha informat de la recent substitució de set equips de llavapeus per altres nous per a millorar la pressió de l'aigua i atendre així la petició de banyistes que van sol·licitar aquesta mesura. Al temps, ha recordat que continua en marxa la programació d'estiu, que inclou cinema, ioga, concerts i circ infantil, a més dels serveis de biblioteca i ludoteca. 

Pujar