elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora i Borriana compartiran el servei d'autobús a l'UJI, gratuït fins a desembre

Almassora i Borriana compartiran el servei d'autobús a l'UJI, gratuït fins a desembre

  Els ajuntaments d'Almassora i Borriana oferiran a partir de l'11 de setembre el servei de transport fins a l'Universitat Jaume I de manera conjunta. Amb aquesta mesura, tots dos consistoris aspiren a incrementar la freqüència de pas i a reduir la despesa en aquesta partida.

  Inicialment, el transport serà gratuït per a l'alumnat, que haurà de dirigir-se a les administracions municipals a fi d'obtenir una targeta que li permetrà utilitzar el servei. L'autobús funcionarà en període de proves fins al 22 desembre, tal com arreplega el contracte signat per les alcaldesses de tots dos municipis, Merche Galí i María José Safont, amb l'empresa que prestarà el servei.

  Per a aqueixa data, tant Almassora com Borriana esperen tenir llistes les ordenances que regulen les tarifes dels bitllets. Els preus que s'aplicaran a partir de l'any nou seran "molt econòmics", segons ha avançat l'edil de Joventut del consistori almassorí, Xavier Trenco, i inclouran abonaments mensuals i trimestrals.

  Durant aquest primer trimestre, els dos municipis sufragaran al 50% les despeses del transport estudiantil. En aquest període, Almassora i Borriana també quantificaran "els usuaris que tenim en cada municipi", en paraules del regidor, de manera que cada administració contribuïsca en funció dels viatgers que utilitzen el servei. "A partir de 2018, signarem un conveni en el qual s'establiran els costos que cadascun dels ajuntaments pagarà d'aquest autobús", ha explicat Trenco. 

  Els departaments de Joventut d'Almassora i Borriana ultimen els detalls per a la creació de les targetes de transport i dels formularis que l'estudiantant haurà d'emplenar per a obtenir-les. Està previst que l'alumnat puga sol·licitar el títol a principis de setembre, un tràmit per al qual hauran de presentar la documentació que acredite que estan matriculats en algun dels estudis que ofereix la universitat.

  Després de quasi dos anys de tràmits, "l'autobús per als estudiants de l'UJI d'Almassora i Borriana serà per fi una realitat a partir d'aquest curs 2017-18". Al llarg d'aquest temps, el consistori almassoría ha obtingut un aval de la Generalitat Valenciana que certifica que el servei no és incompatible per motius de duplicitat amb altres transports i ha tramitat la viabilitat econòmica del mateix. 

  Pujar