27 de novembre de 2020 27/11/20

Almassora i Borriana activen demà el tràmit per a l'obtenció de la targeta del bus d'UJI

Almassora i Borriana activen demà el tràmit per a l'obtenció de la targeta del bus d'UJI - (foto 1)

  Els estudiants de la Universitat Jaume I residents a Almassora i Borriana podran sol·licitar a partir de demà les targeta que els permetrà desplaçar-se fins al centre amb el nou servei d'autobús, creat conjuntament pels ajuntaments d'ambdues localitats. El transport, serà gratuït fins al 22 de desembre, data en la qual conclourà el període de prova de la iniciativa i en la qual els dos municipis preveuen tenir llesta l'ordenança que regularà les tarifes dirigides a estudiants.

  Les alcaldesses d'Almassora i Borriana, Merche Galí i María José Safont, respectivament, així com l'edil de Cultura del municipi de la Plana Baixa, Vicent Granel, i el regidor de Joventut d'Almassora, Xavier Trenco, han participat en la presentació del nou servei. Aquest últim ha posat de manifest dos de les millores més significatives del transport, que realitzarà set trajectes diaris – davant dels quatre que ha oferit fins ara- i tindrà dos punts de recollida de viatgers en la localitat, un més que en cursos anteriors.

  "És la primera vegada que tenim un servei mancomunat de transport que, entre altres coses, contribueix a millorar les comunicacions entre els pobles de les comarques de la Plana", ha incidit Trenco, qui juntament amb la resta dels presents ha lamentat la negativa de la Diputació de Castelló a contribuir al finançament del projecte.

  Per contra, la primera edil almassorina ha destacat que "la voluntat de col·laboració de l'Ajuntament d'Almassora i el de Borriana ha permès crear una forma còmoda, sostenible i barata d'arribar fins a la UJI per als estudiants", els quals podran superar "la barrera de les comunicacions radials, centralitzades en la ciutat Castelló, i accedir a una millor la mobilitat entre pobles veïns", ha assegurat Galí.

  "Aquest projecte és una bona mostra que treballant conjuntament podem complir l'objectiu comú de millorar la vida de la ciutadania", ha manifestat Safont. L'alcaldessa de Borriana ha lamentat que "els estudiants han tingut fins ara molts problemes de transport" i ha destacat que "amb aquesta mesura afavorim que puguen traslladar-se de manera sostenible i econòmica". Per la seua banda, Granel ha recordat que el seu municipi té més de 500 alumnes matriculats en la UJI i ha manifestat el seu desig que "aquest transport públic siga també un medi social que afavorisca la convivència entre la joventut d'ambdues localitats".

  Així doncs, el Servei d'Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) d'Almassora i del Casal Jove de Borriana tramitaran a partir de demà, i fins a completar les places disponibles, les sol·licituds de la targeta que permetrà els estudiants fer ús de l'autobús fins a la UJI. Els interessats hauran de lliurar una fotografia de grandària carnet, presentar la matrícula que acredite que estan inscrits en el centre universitari en el present curs i, finalment, signar en el moment una autorització perquè l'administració puga accedir a la seua dades. En cas que no desitgen donar el seu consentiment en aquest últim pas, hauran d'aportar una fotocòpia del seu DNI.

  Horaris i parades

  A partir del pròxim 11 de setembre, les eixides regulars des de Borriana seran a les 7.00, 8.10 i 14.00 hores, mentre que les d'Almassora seran 15 minuts després d'aquestes hores. Les eixides des de Borriana estaran situades en les avingudes Jaime Chinarro, Corts Valencianes i 16 de juliol. A Almassora s'emplaçaran en els carrers Santa Quitèria 235 i Boqueres 222 i en la UJI els autobusos arribaran i partiran des de l'Àgora. Els trajectes de retorn des de la UJI seran a les 13.15, 14.45, 19.15 i 21.15. El transport operarà de dilluns a divendres lectius i per a utilitzar-ho serà necessari disposar de l'acreditació emesa pels ajuntaments.

  Pujar