25 de febrer de 2020 25/2/20

Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni

Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 1)
  • La festa, d’Interés Turístic Provincial, compta amb activitats durant tot el dia

MÉS FOTOS
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 2)
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 3)
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 4)
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 5)
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 6)
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni - (foto 7)

Els veïns d'Almassora honren hui a Sant Antoni, patró dels animals, amb la benedicció de les mascotes en la plaça de l'Església després de la missa de les 19 hores. Tot i el fred de la jornada, centenars de propietaris acudiran amb els animals la Matxà, declarada d'Interés Turístic Provincial des de l'any passat. Els clavaris d'aquesta edició són Joaquín Peris Ribes i Alejandra Martín Grifo, els qui acullen la imatge del sant en la seua perruqueria del Raval. La jornada compta amb activitats per a tots els públics amb dues novetats: la volta a cavall per a xiquets i xiquetes i l'actuació musical de la nit.

En aquesta ocasió, els més xicotets compten amb inflables i activitats infantils al voltant de la plaça. Com a novetat, l'associació Cavalls d'Almassora ha passejat als menors per la zona entre les 10 i les 11 hores. Posteriorment, els cavallistes han posat rumb a Santa Quitèria per al seu habitual menjar de Sant Antoni. Per a finalitzar el matí, les entitats col·laboradores i veïnat han portat dolços, mones i pa, entre altres aliments, a l'església de la Nativitat per a beneir-los després d’un passeig per la Vila amb Tambors de Passió, Lluïsos Almassora, Grupo Scout Tramuntana, reina i dames, dolçainers i tabaleters Les Goles i l’associació cultural El Torrelló.

Durant la vesprada, la plaça de l'Església acollirà als centenars de veïns que acudisquen amb els seus animals. A partir de les 19 hores tindrà lloc la missa en honor de Sant Antoni, perquè posteriorment el capellà, Juan Ángel Tapiador, beneïsca a les mascotes presents. D'altra banda, les fogueres i el porrat popular continuaran amb la festivitat al carrer del sant. Finalment, i com a novetat, a partir de les 23.30 hores, un grup musical amenitzarà la nit als presents per a finalitzar les celebracions.

Aquestes van començar ahir amb les primeres visites a la imatge del sant. L'alumnat de col·legis i parvularis va acudir fins a la Vila per a cantar a Sant Antoni. Els clavaris van rebre als més xicotets amb una cinta commemorativa per als animals i un dolç sense sucre per a ells, que van aprofitar per a deixar els gavells de llenya en la plaça Santa Teresa on hui cremarà la foguera de la Matxà.

Pujar