1 de juny de 2020 1/6/20

Almassora aprova les bases per a contractar a 17 persones parades després de destinar 50.000 euros més a ocupació

Almassora aprova les bases per a contractar a 17 persones parades després de destinar 50.000 euros més a ocupació - (foto 1)
  • Cinc places seran per a menors de 30 anys en un pla que copa 146.000 euros

La Mesa per l'Ocupació ha aprovat aquest matí a Almassora les bases per a contractar a 17 persones desocupades amb l'objectiu de reactivar l'economia familiar a conseqüència del COVID-19. L'alcaldessa, Merche Galí, ha destacat que el programa reservarà cinc places per a menors de 30 anys com a impuls a la incorporació al mercat laboral d'un sector també afectat per la crisi del coronavirus.

“Com ens vam comprometre en les primeres setmanes d'impacte de la pandèmia, l'Ajuntament ha aprovat hui les bases que regularan la creació de llocs de treball temporals en l'administració local com a incentiu per a recuperar l'economia familiar”, segons Galí. Les persones candidates han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació i serà el servei Labora qui remetrà a l'Ajuntament el llistat d'aspirants, que en cap cas han de realitzar cap tràmit ni sol·licitud en l'administració local.

L'aprovació d'aquesta ampliació del Pla d'Ocupació sorgeix després de la injecció extra de 50.000 euros de pressupost municipal, que en l'actualitat suma 146.000 euros per a la creació de llocs de treball a través de diferents programes d'ocupació. La decisió municipal té com a objectiu aplacar la destrucció d'ocupació derivada de la crisi de la pandèmia i permetrà activar el procés de selecció tan prompte com Labora remeta el llistat amb els candidats.

Els aspirants han de complir dos requisits: estar desocupats i no haver sigut seleccionats en el programa municipal d'ocupació en els tres últims anys. El procés de selecció tindrà en compte la situació socioeconòmica de la persona demandant i aplicarà la corresponent puntuació, entre altres, per càrregues familiars (fills o majors al seu càrrec o sense ingressos), persona amb discapacitat igual o superior al 33%, víctimes de violència de gènere, antiguitat per desocupació, etc.

Els tècnics d'ús del consistori realitzaran entrevistes a cada aspirant per a valorar la idoneïtat del lloc, al qual no podrà accedir més d'un candidat per unitat familiar. Els 17 treballadors d'aquest Pla d'Ocupació rebran un salari brut de 1.140,07 euros en el cas de peons, ordenances, telefonistes i subalterns, mentre que els oficials de primera obtindran un salari brut de 1.221,28 euros. L'horari de treball serà de 37,5 hores setmanals repartides segons necessitats del servei i la borsa d'ocupació derivada d'aquest pla estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2020.

Pujar