1 d’abril de 2020 1/4/20

Almassora aposta per la transparència i la informació al visitant en la seua nova web municipal

Almassora aposta per la transparència i la informació al visitant en la seua nova web municipal - (foto 1)

  Els internautes que visiten el portal municipal d'Almassora naveguen, des d'aquest matí, per la nova web dissenyada pel consistori. Els continguts del portal han sigut organitzats perquè la ciutadania arribe a ells de manera més intuïtiva i tant els serveis, com la informació econòmica i política i els tràmits disponibles puguen ser localitzats més fàcilment. A més, els visitants que no coneguen el municipi podran descobrir els punts d'interès amb una ràpida ullada a la pàgina.

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Modernització, Susanna Nicolau, han presentat la que serà “la nova cara visible d'Almassora en el món digital”, en paraules de Nicolau. La renovada APP mòbil municipal ha sigut actualitzada perquè el contingut i les funcions siguen exactament iguals a les del portal, que també serà navegables des de tablets i dispositius mòbils.

  Un dels aspectes que més ha treballat l'equip de govern ha sigut el tractament de la informació econòmica a fi de fer-la visual per als ciutadans. “Hem convertit unes dades que abans eren únicament descarregables en imatges i taules navegables i compensibles per a totes i tots”, ha incidit l'alcaldessa.

  Tant Galí com Nicolau han destacat els avantatges que tindrà per al consistori assumir el control del portal municipal, ja que "podrem adaptar les aplicacions, els serveis i la informació a les necessitats concretes del nostre municipi", ha assegurat l'alcaldessa. Aquesta serà un dels punts forts, però les constants fallades i caigudes del sistema que el servidor de la Diputació de Castelló, en el qual fins a hora s'allotjava la web d'Almassora, han pesat a l'hora de prendre la decisió de crear una web pròpia. "No podem tolerar que la pàgina està fora de servei durant tant temps - han arribat a ser dies- perquè açò impedeix que els ciutadans puguen disposar del servei i que la pròpia administració veja interromput el seu treball".

  Pel que fa a les aplicacions, la primer edil ha destacat la funció 'Almassora en el mapa', gràcies a la qual els usuaris poden conèixer els edificis públics, serveis sanitaris o esportius més propers a la seua ubicació. Així mateix, la voluntat de l'equip de govern passa per "incloure en el futur referències d'utilitat per a visitants i veïns, com poden ser els comerços i bars i restaurants locals, eines amb la qual millorarem la informació turística d'Almassora", ha explicat Galí.

  També l'aplicació d'incidències ha sigut renovada en aquest portal i en l'aplicació mòbil. "És un dels serveis més populars i realitza un gran servei públic, una mostra dels bons resultats que s'obtenen de la introducció de la tecnologia en la comunicació entre la ciutadania i les administracions", ha assegurat Nicolau.

  L'alcaldessa i la primera tinent d'alcaldessa han agraït la col·laboració de tots els departaments municipals en el procés de creació d'aquesta web, que també inclourà una funció d'enquestes a través de les quals el consistori sondejarà l'opinió dels veïns sobre assumptes com la programació cultural, els serveis municipals o assumptes econòmics. En aquest sentit, Nicolau ha recordat que els almassorins poden sol·licitar cita amb qualsevol regidor a través de la web i ha recordat que qualsevol suggeriment de millora respecte al nou portal pot ser remesa al correu electrònic participa@almassora.es.

  Pujar