elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora ampliarà a la CHJ la petició d’arrancar canyar en Santa Quitèria

Almassora ampliarà a la CHJ la petició d’arrancar canyar en Santa Quitèria
  • L’entitat conclou l’extracció de 6.680 metres quadrats de canyes

L'Ajuntament d'Almassora sol·licitarà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que execute en Santa Quitèria el mateix tractament que el dut a terme en el marge del riu Millars fins a la setmana passada. L'alcaldessa, Merche Galí, ha visitat aquesta zona al costat del tècnic de Sostenibilitat, José María Martínez, per a comprovar el resultat d'una intervenció més àmplia que la neteja comuna, en tant que inclou també l'extracció del rizoma.

L'actuació executada en el marge esquerre del riu ha afectat 6.680 metres quadrats de superfície que la primera edil vol ampliar fins a la zona de l’ermitori. L'objectiu passa per millorar la imatge de la zona, evitar possibles incendis i atallar la proliferació d'una espècie que es reprodueix amb facilitat. Així ha ocorregut amb la neteja en el marge del riu al seu pas per Almassora, que ha inclòs l'extracció del rizoma i el desbrossament mecanitzat amb maquinària pesant.

En aquest cas, l'empresa encarregada dels treballs ha retirat les restes de desbrossament i carregat i transportat els residus a l'abocador autoritzat per a deixar completament neta la zona. Una vegada escomés el tractament, la senda del Millars ha recuperat la vista dels Reballadores des d'aquest punt que fins hui estava cobert de vegetació invasora. Les persones que s'acosten fins al paratge poden gaudir ja de la senda, oberta al pas després de la retirada de la maquinària pesant, i de les vistes cap a la desembocadura i cap a Santa Quitèria.

És una de les pretensions que segueix l'equip de govern en la seua voluntat de sol·licitar en breu a la Confederació que amplie els treballs riu amunt, fins a l'ermita, per a garantir la seguretat del major pulmó verd d'Almassora. “Evitar els incendis i posar en valor aquest espai d'alt valor ecològic és un dels objectius d'aquesta sol·licitud després d'haver vist la gran faena realitzada per la CHJ fins al pont de la N-340”, segons Merche Galí.

No en va, la zona que ja està esbrossada serà objecte d'una nova plantació d'arbustos autòctons. El departament de Sostenibilitat ha contactat amb la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Medi Ambient per a sol·licitar espècies que puguen créixer en tot l'àmbit del canyar eliminat i així contribuir a la defensa del marge del riu davant possibles crescudes, al mateix temps que evita la reproducció de més canyes.

Pujar