elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora amplia el servei de socorrisme després d’aconseguir la seua primera bandera blava

Almassora amplia el servei de socorrisme després d’aconseguir la seua primera bandera blava
  • El pressupost per a salvament i abalisament supera els 72.000 euros

L'Ajuntament d'Almassora ha adjudicat el servei de socorrisme i abalisament de la platja, que aquest estiu incrementarà el seu calendari després de l'obtenció de la bandera blava per a la platja de Benafelí. El contracte comprén el salvament, del qual s'encarregarà l'empresa Provita, amb un pressupost de 62.839 euros, i l'abalisament de la costa, amb 9.498,3 euros, del qual s'ocuparà la signatura Gestiaquam. En total, el consistori destinarà 72.337,3 euros a la seguretat del litoral.

La Regidoria de Platges activarà el servei de salvament i socorrisme el pròxim 19 de juny i es mantindrà operatiu fins al 5 de setembre en horari d'11 a 19 hores. Aquest fet suposa un increment respecte al calendari de l'any passat, que limitava l'horari del personal de vigilància al juny i setembre.

En el cas del lot destinat a la vigilància de banyistes, el pressupost inclou les despeses de personal, Seguretat Social, motorització-vehicles, equipament de les postes i material dels socorristes mentre que l'apartat d'abalisament comprén els treballs d'instal·lació, manteniment, recollida i neteja, així com boies i cadenes, entre altres.

La millora en el servei de socorrisme coincideix amb l'obtenció de la primera bandera blava per a la platja de Benafelí d'Almassora, que recollirà l'alcaldessa, Merche Galí, dilluns que ve en l'acte de lliurament que se celebrarà en l’Oceanogràfic de València. Aquest reconeixement porta aparellat, a més, millores en la costa local, que en aquests moments ultima la seua posada a punt per a la temporada estival.

Així, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) ha encarregat a una empresa local de pintura la renovació de la biblioteca de la platja i la caseta que es convertirà en punt d'informació turística. El litoral d'Almassora renovarà l'antiga cartelleria per informació inclusiva en castellà, valencià i anglés que tindrà especial reconeixement cap a la zona protegida dels Gols i la prohibició de fumar en aquest espai. El departament també ha instal·lat plataformes de fusta per a subjectar papereres i contenidors de recollida selectiva.

Donació de sang

Entre altres novetats, la platja d'Almassora oferirà aquest any dues jornades de donació de sang. L'antiga caserna de Carabiners es transformarà en espai per a l'activitat del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana el dimarts 13 de juliol i el dimecres 11 d'agost en horari de 17 a 20.30.

Pujar