2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora amplia el programa de capacitació laboral remunerada a majors de 45 anys

Almassora amplia el programa de capacitació laboral remunerada a majors de 45 anys - (foto 1)

  L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora ha confirmat l'ampliació del programa de capacitació laboral amb una nova linia per a majors de 45 anys. Amb aquesta iniciativa, el consistori aspira a “donar una resposta i crear possibilitats per a persones les possibilitats de les quals de trobar treball es redueixen per la seua edat i, en conseqüència, s'incrementa el risc de patir exclusió social”, com ha assegurat l'edil de l'àrea, Diana Belliure.

  Les 12 persones que siguen seleccionades per Serveis Socials per a aquesta iniciativa rebran un beca d'assistència de 10 euros al dia, per la qual cosa el temps dedicat a la formació no els impedirà fer-se càrrec de les seues obligacions financeres. Aquesta mateixa beca és la que reben la dotzena d'homes i dones que aquesta setmana han començat el programa dirigit a menors de 30 anys i a la presentació dels quals va acudir l'edil de Joventut, Xavier Trenco.

  Tots ells afronten ara un mòdul de 150 hores de formació per a l'orientació laboral i el desenvolupament socio-professional. D'aquesta manera, aprendran nocions bàsiques d'higiene i seguretat en el treball, informàtica per a la cerca d'ocupació, comunicació i gestió emocional i resolució de conflictes. Milloraran també les seues habilitats de comunicació oral i escrita i els seus coneixements matemàtics i estudiaran els recursos del territori i les diferents plataformes de cerca d'ocupació.

  Així mateix, el personal de la Fundació Tots Units -entitat que desenvolupa el programa a Almassora- ajudarà l'alumnat a obtindre certificats com el carnet per al maneig de carretons o el de manipulació d'elements, mèrits que milloraran la seua ocupabilitat. A partir de la segona quinzena de març, està previst que les persones beneficiàries completen altres 150 hores de pràctiques laborals en empreses de la zona, a través de les quals coneixeran diferents sectors i entorns de treball i durant les qual podran posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits en el mòdul inicial.

  Cal destacar que la selecció dels perfils que participen en aquests programes la realitzen els tècnics de Serveis Socials i està orientada a previndre l'exclusió social. Les classes s'imparteixen en el Centre de Formació i l'assistència de dilluns a divendres és obligatòria.

  Pujar