1 de desembre de 2020 1/12/20

Almassora amplia l'oferta esportiva escolar amb activitats en tots els centres a les vesprades

Almassora amplia l'oferta esportiva escolar amb activitats en tots els centres a les vesprades - (foto 1)
  • Els xicotets podran practicar fins a nou disciplines esportives, que seran impartides per clubs locals

L'Ajuntament d'Almassora llança, en col·laboració amb les AMPA i els clubs locals, una completa programació esportiva escolar per al curs 2016-2017 que arribarà a tots els centres públics d'educació primària de la localitat. Així doncs, les famílies trobaran fins a nou activitats com ara patinatge, arts marcials o psicomotricitat, dissenyades per a xiquets i xiquetes d'entre 4 i 12 anys. L'oferta s'estendrà de dilluns a divendres en horari de 16.30 a 18.00 o de 17.00 a 18.30, en funció del centre.

“Hem dissenyat una programació que permeta als més xicotets iniciar-se en l'esport i convertir-lo en un hàbit, alhora que ajudem als pares i mares a conciliar vida laboral i familiar” ha assegurat l'edil d'Esports, Xavier Trenco, durant la presentació de la programació d'activitats esportives municipals de la temporada 2016-2017 en les renovades instal·lacions de la piscina coberta. Trenco ha agraït “la predisposició de clubs i associacions de pares i mares a col·laborar amb nosaltres en la materialització d'aquesta iniciativa del departament d'Esports”.

Pel que fa a les activitats, l'opció de psicomotricitat o multiesport, adreçada a alumnes d'infantil, estarà present en els sis centres almassorins. Per als xics i xiques de primària, l'oferta esportiva del CEIP Cardenal Cisneros arreplegarà bàsquet, gimnàstica, patinatge, futbol sala, mentre que la d'Ambaixador Beltrán abastarà handbol i patinatge. En Germans Ochando, les disciplines disponibles seran bàsquet, patinatge artístic i de velocitat, una activitat que també podran practicar els xicotets de l'Errando Vilar i a la qual se sumaran pilota valenciana, gimnàstica i arts marcials. En tots aquests centres, les activitats es desenvoluparan de 16.30 a 18.00, mentre que en el Regina Violant els alumnes podran apuntar-se tant a multiesport, handbol o bàsquet de 17.00 a 18.30.

Activitats aquàtiques pre i post part

El Servei Esportiu Municipal (SEM) reedita els seus cursos de natació i gimnàstica de manteniment. Destaca la instroducción d'activitats pre i post part en l'aigua, així com les classes de natació terapéútica. Per a l'edil d'Esports, aquestes noves opcions “reflecteixen un concepte de l'esport associat a la salut i el benestar que volem transmetre a tots els veïns perquè s'animen a iniciar-se en la pràctica esportiva regular”.

En els cursos de natació, els trams d'edat per a la realització d'activitats aquàtiques seran fins a dos anys, de dos a tres anys, de tres a cinc, de sis a catorze, a partir de quinze anys i s'incorpora l'opció de gimnàstica aquàtica per xiquets i adults. Trenco ha remarcat que el seu departament ha optat per “desdoblegar els grups de dos a cinc anys per a cobrir l'àmplia demanda que els cursos de natació tenen per a aquestes edats entre les families almassorines”.

Pujar