30 de novembre de 2020 30/11/20

Almassora adjudica l’ampliació del cementeri municipal per 175.000 euros

Almassora adjudica l’ampliació del cementeri municipal per 175.000 euros - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha adjudicat les obres per a l'ampliació del cementeri municipal per valor de 175.096,68 euros (IVA inclòs) a la mercantil Construccions Rafael Zarzoso SL. La modificació reportarà 272 nínxols nous, 136 en cada cara, en quatre altures i situats en un edifici exempt amb la urbanització interna corresponent. El vial d'accés tindrà quatre metres i la remodelació ocuparà part del jardí de la zona nova del claustre, com ja fera l'últim pavelló construït.

  L'empresa ha resultat guanyadora del concurs de licitació després de reduir 24.903,32 euros el preu pel qual l'obra va eixir a concurs. A més, el consistori va planejar un temps estimat de quatre mesos per a l'execució, malgrat això, l'entitat s'ha compromés a finalitzar els treballs en dos mesos. Per tant, la signatura adjudicatària tindrà un termini màxim de dos mesos per a executar les obres a comptar des de la signatura de l'acta de comprovació i la formalització dels documents.

  Cal recordar que la localitat atén una mitjana de 160 defuncions anuals en els últims anys. Per això, el responsable de l'àrea, Joan Antoni Trenco, al costat dels tècnics municipals, van decidir planejar una ampliació del campsant municipal. “Amb el pas dels anys és inevitable haver d'ampliar el nostre cementeri, deixarem la zona el més accessible possible perquè tots puguem vetlar pels nostres avantpassats”, ha declarat l'edil de Serveis Públics.

  Cementeri

  Cal recordar que l'estat d'alarma ha provocat que el cementeri òbriga en horari reduït de 9 a 13 hores tots els dies de la setmana. El passat 20 de maig el consistori va reobrir les portes del campsant amb l'accés controlat i les condícies públiques tancades per motius de seguretat derivats de la pandèmia. Finalment, els enterraments únicament se celebren a les vesprades.

  Pujar