elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora adhereix Pla de la Torre a la xarxa de Platges Sense Fum

Almassora adhereix Pla de la Torre a la xarxa de Platges Sense Fum
  • Disposa de 150 metres d’arenal lliure de tabac per a protegir la salut i l’ecosistema

L'Ajuntament d'Almassora ha adherit 150 metres de la costa de la Torre a la xarxa Platges Sense Fum de la Comunitat Valenciana impulsada per la Conselleria de Sanitat. La finalitat del projecte és crear espais saludables per a la ciutadania, lliures dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues restes. D'aquesta manera, la iniciativa protegeix la salut de les persones, sobretot de les més vulnerables, juntament amb el medi ambient.

El programa de conscienciació, fomentat per la Conselleria de Sanitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, va començar abans de la pandèmia. Ara, amb la incorporació d'Almassora a la iniciativa, el consistori millorarà la neteja i sostenibilitat de la costa pel fet que les persones fumadores ja no podran tirar en aquest tram del districte marítim les burilles que, amb anterioritat, acabaven en l'arena i la mar ni tampoc podran fumar en la zona establida de l'arena ni en la mar.

“La idea és convertir la platja d'Almassora en un exemple de conscienciació que fomente el respecte cap a la salut individual i col·lectiva, així com la protecció de l'ecosistema”, ha declarat el regidor de Platges, Joan Antoni Trenco. Per aquest motiu, un dels propòsits de la iniciativa de la xarxa Platges Sense Fum és “afavorir conductes exemplars per part de la població adulta que influïsquen de manera positiva en menors”.

Per tant, el consistori senyalitzarà la zona de la platja en la qual aplicarà aquesta mesura amb una bandera que acreditarà el tram de la costa de la Torre com un sector lliure de fum amb la imatge del programa de la conselleria. A més, el veïnat disposarà d'un cartell amb informació sobre quina zona de la costa està delimitada per a evitar confusions i quines característiques comporta que siga un espai lliure de tabac. Conjuntament, els operaris de l'Ajuntament posaran papereres-cendrers en els accessos.

L'objectiu és protegir el medi ambient en evitar que la ciutadania llance les burilles, juntament amb el dret del veïnat a gaudir d'un espai públic lliure de fum i residus en un espai d'esbarjo infantil que compta amb jocs en el tram d'arena. El reforç a aquesta conducta més responsable amb la salut es produirà a través d'accions informatives per a conscienciar a la ciutadania sobre els efectes del tabac. “L'objecte que persegueix l'Ajuntament és augmentar la salut de la població i protegir el territori dels efectes nocius del tabac i de les deixalles dels cigarrets”, ha assenyalat Trenco.

Pujar