19 de febrer de 2020 19/2/20

Almassora activa la Brúixola de Colors per a assessorar el col·lectiu LGTBI

Almassora activa la Brúixola de Colors per a assessorar el col·lectiu LGTBI - (foto 1)
  • El servei, que és gratuït, funciona els dimecres amb cita prèvia

MÉS FOTOS
Almassora activa la Brúixola de Colors per a assessorar el col·lectiu LGTBI - (foto 2)

La regidora d'Igualtat, María José Tormo, i el secretari d'organització del col·lectiu LGTBI a Castelló, Jordi Pilar, han presentat la campanya Brúixola de Colors. Es tracta d'un projecte inclusiu que ofereix un servei gratuït i confidencial d'informació, orientació i assessorament específic a persones homosexuals, bisexuals, transgènere i intersexuals que necessiten ajuda. El programa compta amb professionals, com a advocats o psicòlegs entre altres, per a ajudar a membres d'aquest col·lectiu.

L'objectiu de la iniciativa passa per ampliar les eines municipals a favor de la igualtat, contra la violència masclista i la no discriminació per motius d'identitat, expressió de gènere o orientació sexual. En aquest sentit, el servei estarà en marxa tots els dimecres no festius. Les persones interessades han de demanar cita prèvia a qualsevol dels següents números de telèfon: 964969613, 604258461 i 696831307; o bé, a través del correu electrònic bruixola@castellolgtbi.es.

La campanya va dirigida a qualsevol integrant del col·lectiu LGTBI, des de famílies que necessiten assessorament a joves que precisen d'un espai de participació i activisme per a expressar-se. A més, les persones discriminades per la seua orientació sexual poden comptar amb l'ajuda d'unes altres que hagen passat per la seua situació, o bé requerir l'ajuda de psicòlegs. La iniciativa inclou la celebració d'un taller de sexologia per als qui tinguen dubtes respecte a la sexualitat.

D'altra banda, entre les ofertes de la Brúixola de Colors figura la prova ràpida del VIH. El secretari d'organització de Castelló LGTBI ha destacat aquest punt pel fet que “en les últimes dates estem igualant els resultats dels anys 80”. Així, la campanya ofereix una prova gratuïta, confidencial i anònima, mentre que el programa de salut integral incorpora el servei d'orientació específica en infeccions de transmissió sexual.

La regidora d'Igualtat ha declarat sobre aquest tema que “el conjunt dels programes inclosos dins de la Brúixola suposa una eina més que posem al servei de la igualtat d'aquest col·lectiu”. A més, Tormo ha recordat que l'Ajuntament d'Almassora compta amb una agent d'igualtat que ofereix informació i assessorament de manera gratuïta i confidencial, a més d'un servei específic d'atenció i acompanyament psicosocial a dones víctimes de violència de gènere a través de ‘Servei Juntes’, gestionat per Creu Roja Almassora, també gratuït i confidencial.

Pujar