elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora acollirà el Dijous Sant la Trencà de l’Hora de Tambors de Passió

Almassora acollirà el Dijous Sant la Trencà de l’Hora de Tambors de Passió
  • Els tamboriners seran els únics que podran accedir a la plaça Major per protocol COVID-19

MÉS FOTOS
Almassora acollirà el Dijous Sant la Trencà de l’Hora de Tambors de Passió - (foto 2)

Almassora celebrarà la 13a edició de la Trencà de l'Hora de Tambors de Passió en la plaça Major de la Vila dijous que ve Sant a partir de les 19 hores. El consistori i l'associació han traçat un protocol de seguretat amb l'objectiu de poder dur a terme aquesta edició amb totes les mesures pertinents contra la COVID-19. D'aquesta manera, els tamboriners seran els únics que podran accedir a la plaça que estarà controlada per agents de la Policia Local i seguretat privada per a evitar l'accés de públic. A més, tots els músics portaran màscara i guardaran la distància de seguretat durant l'acte.

Cal recordar que a causa de la situació sanitària, els membres de Tambors de Passió van realitzar l'any passat el seu tradicional Trencà de l'Hora des dels balcons de les seues cases. Per això, els convidats d'honor previstos per a 2020 mantindran durant aquesta edició el seu reconeixement. D'una banda, Lidón Valer Cabaleiro, directora de la banda simfònica de la Unió Musical Alqueriense. D'altra banda, la confraria de Sant Francesc pel seu 250é aniversari, encapçalada per Mari Carmen Claramonte Vila. Ambdues rebran en Ca la Vila un reconeixement especial i simbòlic a partir de les 18.30 hores.

L'associació de Tambors de Passió protagonitza cada Dijous Sant un dels actes més participatius i multitudinaris d'Almassora, emmarcat en la Setmana Santa de la localitat, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial des de fa tres anys. Durant aquesta edició, el públic que acudia cada any a la plaça Major de la Vila haurà de quedar-se a casa i seguir l'acte telemàticament, a través de la televisió d'Almassora o les xarxes socials de l’associació. A més, els tamboriners començaran la seua actuació a les 19 hores a causa del toc de queda, en comptes de començar en el seu horari habitual a la mitjanit.

Davant la millora de les dades sanitàries, el consistori i l'associació local han traçat un protocol de seguretat per a poder recuperar la Trencà de l'Hora en la plaça Major. Així, l'alcaldessa, Merche Galí, al costat del regidor de Cultura, Javier Mollá, i el president de Tambors de Passió, Damiàn Aguilella, han presentat aquest matí totes les mesures preses amb la finalitat de poder dur a terme la celebració sense cap mena de riscos enfront del coronavirus.

Pujar