elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "Més de 4.400 famílies d'Almassora perden el seu treball"

PP: "Més de 4.400 famílies d'Almassora perden el seu treball"
  • Abril registra 2.165 aturats, més de 300 respecte al mes de gener, als que se sumen els 2.255 veïns afectats per un ERTO. “Urgeixen mesures eficaces”

El mes d'abril va ser per a Almassora un mes tràgic en matèria d'ocupació. Més de 4.400 famílies parades per efecte directe d'haver-se quedat sense ocupació o per resultar afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Les dades del Servei d'Ocupació Estatal revelen un absolut daltabaix en matèria d'ocupació “que urgeix dels qui tenim responsabilitats públiques la màxima implicació perquè l'atur no es traduïsca en emergència social”, ha considerat la regidora del PP a Almassora i portaveu del Grup Municipal, María Tormo.

L'evolució de l'atur en Almasssora ha experimentat un increment gradual des que al gener es registraren 1.836 aturats. El nombre d'afectats va anar creixent fins als 2.165 de l'abril passat als quals cal sumar els 2.255 ciutadans afectats per un dels 296 ERTO que afecten la població.

“Són xifres dramàtiques que hem d'enfrontar amb accions eficaces i directes”, ha considerat Tormo. Per aquest motiu, “després que es declarara l'estat d'alarma, el passat 14 de març, hem tendit la nostra mà a col·laborar per a evitar que aquesta situació crítica generada pel coronavirus s'atenga amb mitjans de protecció per a salvar vides, i amb recursos econòmics, per a garantir la supervivència als qui han perdut la seua ocupació o s'han vist obligats a tancar la persiana del seu negoci”.

Des del Partit Popular, Tormo ha recordat que “des del primer dia reclamem màscares i test per a la població, i exigim un pla d'ajudes per a autònoms, comerços i pimes”. “Som conscients que aquesta és una crisi de transcendència global, però només eixirem d'ella si des de l'escaló individual que ens toca com a ajuntament som capaços d'activar les mesures que atenguen les necessitats que reclamen els nostres veïns. Junts per a aconseguir-ho”.

Pujar